Noua bere Carlsberg Luma

Săptămâna trecută mi-a spus cineva că ăștia de la Carlsberg au scos o bere nouă și foarte bună însă este cam greu de găsit pentru că se vinde destul de repede. Am căutat pe la hipermarket-uri și până la urmă am găsit la Auchan.

Mi-am cumpărat două, dintr-o bere la 0,33 e cam greu să îți formezi o părere. Noua bere se numește simplu Luma, este o bere nefiltrată produsă prin tehnologia Dry Hopping. Și cine știe ce înseamnă sau ce presupune această tehnologie?…pe multe sticle de bere scrie tehnica prin care sunt obținute însă nimeni nu știe ce înseamnă.

Pe eticheta sticlei, spre surprinderea mea există și un scurt text care explică ce presupune tehnologia Dry Hopping. Este o tehnologie specială de adăugare la rece a hameiului după procesul de fermentare. De asemenea este menționat că la berea Luma sunt folosite trei timpuri de hamei care îi dau un gust deosebit.

Mie unul îmi place berea nefiltrată, iar Carlsberg Luma pot spune că este o bere reușită, ușor aromată, excelentă mai ales dacă este servită rece. Este greu de explicat gustul însă este cu totul altceva în comparație cu celelalte beri nefiltrate pe care le-am încercat până acum. Cel puțin eu nu am mai întâlnit o astfel de aromă la o bere nefiltrată…dacă nu citești pe etichetă nici nu îți dai seama că este bere nefiltrată. Carlsberg Luma este o bere pe care o voi trece pe lista berilor favorite și de asemenea este o bere pe care o voi savura cu plăcere la vară.

Ați încercat noua bere de la Carlsberg? Care beri nefiltrate sunt favoritele voastre?

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x