Nokia C12 cu baterie detașabilă

Știți că acum ceva timp ziceam că Uniunea Europeană intenționează să oblige producătorii de telefoane mobile să realizeze dispozitivele astfel încât bateriile sa fie detașabile și să poată fi schimbate cu ușurință de către utilizatori acasă.

Primul producător care s-a conformat încă de pe acum cu cerințele UE este HMD Global care a lansat modelul Nokia C12 cu baterie detașabilă. Telefonul ca și specificații nu este cine știe ce, ba chiar pot spune că este slab, dar este un telefon de buget care vine cu Android 12 Go. Ca și ecran va avea unul de 6,3 inch cu rezoluție HD+, nu are senzor de amprentă iar camerele sunt destul de slabe, cea frontală este de 5 megapixeli, iar cea de pe spate de 8 megapixeli cu bliț. Memoria RAM va fi 2 GB ceea ce mi se pare exagerat de mică în comparație cu consumul de resurse ale sistemului și ale aplicațiilor.

Spațiul de stocare va fi de 64 GB, mă bucur măcar au renunțat la varianta de 32 de GB care era foarte mică. Procesorul este un Unisoc octa core de 1,6 GHz. Bacteria va fi una detașabilă de 3000 mAh, cu toate astea telefonul va fi rezistat la apă și praf. De asemenea producător promite 2 ani de actualizări dar și versiuni light ale aplicațiilor precum rețelele de socializare, YouTube, Gmail, Google Maps ca să reducă consumul de resurse.

Prețul telefonului în Europa este de 119 euro dar momentan se comercializează doar în Germania și Austria. Nu știu ce să zic despre noile telefoane Nokia, mai ales că am avut și ceva neplăceri acum doi ani cu model produs de HMD Global și anume un Nokia G10. Dacă telefonul este achiziționat doar pentru apeluri și mesaje este ok… în rest nu prea ai ce să faci în ziua de astăzi cu telefoane cu 2 GB RAM și Android 12 Go.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x