Mișcarea face bine

În ziua de astăzi, majoritatea oamenilor sunt sedentari și asta nu e bine deoarece acest sedentarism crează o mulțime de probleme de sănătate. Văd tot mai mulți copii obezi care stau doar cu ochii în telefoane sau computere și nu fac nimic altceva, cu toate că ar putea să facă și alte activități. Pe lângă lipsa de mișcare, intervine și alimentația care ne afectează sănătatea, fast-foodurile sunt arhi pline, sunt oameni care nu mai gătesc absolut deloc acasă și asta este destul de rău…mulți preferă să ia totul de-a gata, e mult mai simplu să cumperi decât să faci, însă nu este și sănătos.

Mersul la sala de fitness este la modă, doar că puțin sunt și care se țin de acest obicei, poate și din cauza costurilor sau din lipsa timpului. Că na după 8 ore de muncă nu prea îți mai arde de mers la sală.

Și pentru mine mersul la sala era destul de complicat din lipsa timpului și din cauză că trebuia să mă deplasez destul de mult, așa că m-am hotărât să îmi cumpăr câteva aparate și să îmi amenajez o cameră doar pentru asta . Am inceput cu gantere, haltere,aparate pentru cardio, acum am ajuns sa am scripete,bănci de forță și multe alte accesorii pentru fitness. Am optat în mare parte pentru aparate pliabile, unde a fost posibil, ca să ocupe cât mai puțin loc după terminarea antrenamentelor. În pozele de mai jos sunt câteva dintre aceste aparate.

De ce am făcut această investiție?…simplu pentru că este mult mai comod acasă, pot face exerciții fizice oricând, plus că sălile de fitness sunt foarte aglomerate și trebuie să aștepți destul de mult. De asemenea am făcut această investiție, deoarece am înțeles că mișcarea și exercițiile fizice au un impact pozitiv asupra sănătății.

În concluzie mișcarea face bine organismului, este o mană cerească chiar dacă majoritatea dintre noi nu avem timp pentru așa ceva, ar fi bine să ne facem, măcar 30 de minute pe zi…pe lângă timpul acordat activităților este nevoie și de voință.

Voi faceți mișcare zilnic ? Sau preferați să vă relaxați după muncă?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x