Medicamentele și mediul online

Trăim în era tehnologiei, ne place să ne informăm, să primi sfaturi pe internet etc. Este la modă când avem o problemă medicală să apelăm la internet, să cerem sfaturi, dar aceasta nu este o abordare tocmai bună.

Nu spun că nu trebuie să ne informăm, doar că unii dintre noi renunță să facă o vizită medicului și preferă să își administreze medicamente cintind pe internet, această practică este foarte periculoasă deoarece în online despre afecțiuni și simptomatologie se vorbește la modul general.

Dacă nu consultăm un medic nu avem de unde să știm de ce afecțiune suferim și evident nu știm ce medicamente sa luăm. În mediul online sunt o mulțime de site-uri și forumuri unde se vorbește despre toate bolile posibile și se dau tot feul sfaturi, acestea fiind egale cu zero atât timp când nu consultăm un medic.

Nu putem lua medicamente pentru că așa a scris x și y pe nu știu ce site, repet poate fi foarte periculoasă aceasta metodă care se practică tot mai des, mai ales de când este pandemia de COVID 19 . Oamenii refuză să meargă la medic deoarece tind să creadă că internetul știe mai multe decât medicul.

Informațiile despre afecțiuni sunt vaste de la cele mai banele boli până la cele mai complicate, căutând după simptome îți apar tot felul de articole și recomandări care nu ar trebui luate în serios de o persoană cu capul pe umeri. Avem dreptul să ne informăm dar nu să și acționăm, sau sa ne lăsăm pradă firmelor din industria farmaceutică care vor să vândă nu știu ce medicamente minune, țin să precizez că Google nu este doctor, știe el multe…dar nu este doctor în nici un caz.

În concluzie nu vă lăsați sănătatea pe mâna internetului, este posibil să vă pară rău și nu o să mai puteți da timpul înapoi. Când aveți probleme de sănătate consultați medicul, cu siguranță va fi mult mai bine pentru sănătatea voastră sau a celor din jur .

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x