Medicament de la Pfizer pentru COVID19

Dacă au apărut vaccinuri pentru COVID 19 era culmea să nu apară și medicamente pentru așa ceva, că doar industria farmaceutică a avut vânzări record pe timpul pandemiei. Cum spune și titlul cei de la Pfizer testează un medicament pe care vor să îl autorizeze până la sfârșitul lunii Noiembrie și conform spuselor medicamentul va reduce cu 89 % riscul de complicații la formele severe ale bolii, drept urmare va reduce și riscul de deces.

Practic medicamentul este conceput să oprească multiplicarea virusului în organism, momentan nu se cunosc detalii legate de data când va fi disponibil în farmacii sau dacă doar spitalele vor avea acces la acest medicament. Eu unul cred că va fi disponibil și pentru publicul larg la un preț destul de mare la început, deoarece este clar că foarte multă lume îl va cumpăra și practic pe asta va miza industria farmaceutică.

Nici nu vreau să ma gândesc ce sume de bani se vor învartii în jurul acestui medicament la nivel mondial, însă sunt convins că dacă va fi disponibil pentru publicul larg stocurile se vor epuiza foarte repede, deoarece farmaciile vor fi luate cu asalt ca la debutul pandemiei când nu se găseau mănuși, dezinfectant sau măști…defapt măști se găseau la 400 lei cutia, posibil și medicamentul să aibe un preț destul de mare la început. Rămâne să aflăm alte date oficiale de la cei de Pfizer, țin să precizez că unele state au început deja să comande cantitați foarte mari chiar dacă acest medicament încă nu a fost aprobat.

 

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x