Mașină hibridă sau electrică?

Industria auto evoluează tot mai mult după cum vedeți, însă oare care ar fi cea mai bună variantă la ora actuală… mașina hibridă sau mașina electrică? În momentul de față cam toți producătorii de mașini au pe lângă modelele cu ardere internă și modele hibride, dar și electrice…deci omul are de unde să aleagă… bani să aibă.

Cică mașinile electrice se strică mult mai rar deoarece au mai puține componente în mișcare, în comparație cu cele hibride,pe benzină sau motorină. Oricum din câte am observat aceste mașini electrice câștigă tot mai mult teren chiar dacă infrastructura nu este dezvoltată pe deplin pentru ele…cel puțin în România. Totuși au și câteva dezavantaje aceste mașini electrice, cum ar fi timpul de încărcare prea mare, autonomia mult prea mică dar și durata de viață a acumulatorilor scăzută…aceștia necesită înlocuire cam la 5 ani și sunt extrem de scumpi. Și să nu uităm și de prețul acestor mașini care este unul destul de mare și pe lângă asta trebuie să mai adaug că nu se pot repara oriunde.

Mașinile hibride sunt mult mai complexe decât cele electrice, dar și decât cele pe benzină și motorină. Chiar și așa eu sunt de părere că mașina hibridă este mai bună variantă pentru cei care vor să își cumpere o mașină nouă. Sunt mașini prietenoase cu mediul, beneficiază de taxe mai mici și se pot parca gratuit în unele locuri. Pe lângă asta la mașinile hibride consumul de carburant este cu aproximativ 30% mai mic decât al mașinilor cu ardere internă. Evident consumul este influențat de stilul de condus și de energia stocată în acumulatori. Ca și dezavantaje eu le văd cam așa: costul mai ridicat decât al mașinilor cu ardere internă cu cel puțin 25%, dimensiunile sunt mai mari dar și ansamblul mult mai complex decât la restul autovehiculelor.

Eu dacă ar fi să îmi schimb mașina, mi-aș cumpăra una hibridă…momentan nu avem infrastructura pentru mașinile electrice și nici ele nu sunt atât de evoluate. Adică nu pot să îmi cumpăr o mașină electrică cu autonomie de 200-300 km care se încarcă în 8-12 ore complet. Mașinile electrice la momentul actual sunt mai mult pentru drumurile scurte. O altă problemă ar fi legată de cei care locuiesc la bloc…cum încarcă mașinile?…stau la coadă la stațiile de încărcare?

Voi ce preferați hibridele sau electricele?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x