Mâncare livrată de roboți în Brașov

Brașovul va fi primul oraș din România în care mâncarea va fi livrată cu ajutorul robotilor autonomi, această tehnologie est deja utilizată în Statele Unite, iar în Brașov firma care va achiziționa roboții este Glovo.

Sursa foto : startupcafe.ro

Cei dea Glovo vor implementa această tehnologie în zona Coresi și probabil dacă se va dovedi de succes, compania va extinde acest proiect și în alte zone. Roboții vor prelua comenzile de la restaurante sau unitățile fast food, vor circula pe trotuare și în zonele pietonale, iar la trecerile de pietoni vor avea nevoie de asistență de la distanță.

Rămâne să vedem dacă acest proiect va fi de succes, deși ideea cu asistența de la distanță la trecerile de pietoni nu prea sună bine deoarece cineva trebuie să îi urmărească pe tot timpul traseului chiar și în momentul când acest proiect va trece de etapa de test. In altă ordine de idei proiectul trebuie gândit astfel încă să nu încurce nici traficul din zonă, momentan sunt multe semne de întrebare referitoare la acești roboți, dar vom vedea cum se vor descurca.

Probabil dacă roboții vor da randament, Glovo va extinde această tehnologie și în alte orașe, însă și noi oamenii jucăm un rol important în acest proiect deoarece trebuie să ne acomodăm cu roboții livratori, mi ales cei care suntem șoferi.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x