Mâncare ieftină și bună în Budapesta

Când pleci într-o țară străină,pe lângă că trebuie să alegi cazarea, mai este o problemă…unde mănânci? Sunt restaurate pentru toate buzunarele însă trebuie să alegi și locuri populate cu rulaj… altfel riști să faci o toxiinfecție alimentară de toată frumusețea și nimeni nu își dorește lucrul acesta.

Cât am fost în Budapesta am mâncat pe la câteva localuri și mi-au plăcut. Totuși dacă mănânci tot timpul la restaurante lași cam 150-200-250 lei pentru 2 persoane la fiecare masă. Dacă calculezi pentru câteva zile te ajunge destul de mult. Așa că eu am ales alată variantă să mănânc mai ieftin și bun. Am mers la cantină…la împinge tava. Erau foarte multe clădiri de birouri în zonă și aveau mai multe cantine foarte moderne. Eu m-am oprit la Gourmenza Green Court.

Am văzut că avea rulaj, pentru că avea clienți mulți, mâncarea pot să vă spun că a fost excelentă… mâncam dimineața și la prânz acolo. Dimineața pe micul dejun și cafea pentru 2 persoane plăteam cam 55 de lei iar la prânz undeva la 80 de lei. Avantajul era că vedeam mâncarea înainte să o aleg…spre deosebire de restaurant unde ai doar meniul.

Așa că dacă ajungeți prin Budapesta și nu vreți să cheltuiți foarte mult pe la restaurante, puteți alege cu încredere cantinele de la ei. Am văzut mai multe care arătau foarte bine, însă eu am mers la acesta deoarece era mai aproape de cazare.

Alte două restaurante pe care le-am încercat și care mi-au plăcut sunt Salt & Pepper și Chez Unkija.

La ambele mi-a plăcut mâncarea și nu sunt deloc scumpe, poate chiar mai ieftine decât în România. Nu știu dacă v-am mai spus că sunt înnebunit după burgeri, am mâncat prin multe locuri, însă nici unul nu a fost atât de bun și bine pregătit ca la Chez Unkija…nota 10. A mai mâncat într-o seară la MC Donald’s pentru că aveau produse interesante care nu sunt disponibile în România și am vrut să le încerc… foarte gustoase însă și scumpe…Am incercat de la ei Maestro Wrapp Vanessa, ambele variante.

Era să uit…am ajuns în prima seară într-un local cu specific italian fără să știu despre ce este vorba. Se numește La Cipolla și are atât produse fără gluten cât și pentru vegetarieni. Am mâncat pentru prima dată în viață pizza fără gluten, a fost foarte bună…din recenziile oamenilor am văzut că nu prea sunt mulțumiți de cum sunt gătite pastele la ei. Alte feluri de mâncare nu știu să vă recomand înafara de pizza, pentru că nu am încercat.

Ca peste tot sunt tot felul de localuri, totuși evitați restaurantele care atrag clienții din stradă…știți voi la ce mă refer.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x