Lipsa somnului

Lipsa somnului este una dintre cele mai întâlnite probleme cu care ne confruntăm, in ultima perioadă a luat o asemenea amploare încât a fost declarată epidemie globală și asta pentru că majoritatea populației de pe glob doarme mai puțin de 6 ore…dar oare de ce dormim tot mai puțin?

Cauzele sunt multe dar cele mai întâlnite care duc în final la insomnie sunt stresul, consumul de alcool și alte activități cum ar fi uitatul seara pe telefoane, computere dar și alimentația incorectă…toate astea ne fac să stăm cu ochii pe tavan nopți la rând, ceea ce nu este prea plăcut.

În zilele noastre nu mai ține prea multă lume cont de mesele pe care trebuie să le aibă în decursul unei zile și ce anume trebuie să mănânce dimineața,la prânz și seara. Văd zilnic cum oamenii consumă seara pe la restaurante tot felul de mâncăruri care în mod normal se mănâncă la prânz și aceste obiceiuri în timp crează tot felul de probleme printre care și insomnia care la rând ei provocă grave probleme de sănătate. Tot insomnia este responsabilă pentru rata așa de mare a mortalității, aceasta afectează toate categoriile de vârstă.

Indiferent de vârstă, nopțile pierdute fie din cauza insomniei sau a altor activități nu duce la nimic bun și este doar o chestiune de timp până apar problemele. Oricum o persoană care nu a dormit cel puțin 6 ore, nu are energia necesară pentru activitățile din ziua respectivă, intervine o stare de somnolență, oboseală, lipsa capacității de concentrare, practic nu are chef de nimic…sunt sigur că știți senzația.

În concluzie pentru o viață sănătoasă și o stare de spirit bună trebuie să dormim în jur de 8 ore pe noapte, timp în care bateriile se vor încărca.

Voi cum stați cu somnul ?…aveți minim 6 ore dormite ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x