Liberalizarea pieței de energie electrică

Eu cred că asta a fost ce mi amore țeapă dată românilor.Si dintr-un simplu motiv ,deoarece românul este mult prea credul.

Toți din guvern îndemnau oamenii să treacă pe piața liberalizată să schimbe furnizorul iar ,acum nu mai știu cum să o scoată la capăt .

Oamenii au fost încântați de prețurile mici doar că nu au citit cu atenție contractele. Oricum că să înțelegi contractele trebuie sa ai studii superioare la felul cum sunt redactate și poate nici atunci nu înțelegi.

Firmele evident șmechere și profitoare au făcut contracte cu preț fix care de fapt nu este fix. Ei au stipulat în contracte anumite clauze de care se pot folosi pentru a majora prețurile.

Drept urmare oamenii s-au trezit fie cu facturi uriașe ,fie cu alte prețuri decât cele din contract.

Răspunsul companiilor vine imediat …ei spun că pot majora prețurile în situații delicate că sa le spun așa .

Iar pandemia este o situație delicată spun ei . Chiar și așa guvernul se pare că întârzie cu măsurile că sa stopeze acest fenomen .

Adică normal nu ar fi legal sa mărească prețul atât timp cât contractul este semnat pe preț fix. Dar e ca la bancă contract cu dobândă fixă care nu e fixă de fapt .

Și oamenii nu a ce să facă în instanță deoarece cum spuneam mai sus firmele au avut grijă să strecoare în contracte amănunte care la prima vedere nu sunt importante sau nu sunt înțelese .Și probabil multi nici nu au citit stufoasele contracte .

Eu unul am rămas la furnizorul la care am fost și până acum adică Electrica Furnizare. Deoarece încă de la început ceva nu părea in regulă,părea totul prea frumos și simplu.

Drept urmare nu am avut probleme legate de prețuri sau facturi umflate.In altă ordine de idei nu am vrut sa schimb furnizorul deoarece mai trebuie luat în calcul și mentenanța pe care cine o asigură? În cazul în care există un deranjament și eu de exemplu sunt din Brașov și am contract cu o firmă din Timișoara cum se procedează? Aștept până vin cei din Timișoara? Sau intervin tot echipele locale dar contra cost.

Mă îndoiesc că firmele care au apărut ca ciupercile după ploaie au infrastructura necesară și personal calificat să intervină în caz de deranjamente.

Probabil multe firme de genul nici nu au așa ceva și toate tranzacțiile se fac doar din birouri că practic rețeaua electrică este aceeași . Firmele sunt un fel de reselleri.

Oare când vor rezolva problema cei din guvern ? Probabil că va mai dura o perioadă.

Oricum le va lua timp să verifice toate aceste firme mai ales că România este o tara birocratică.

 

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x