Legislația trotinetelor electrice

De ceva timp trotinetele electrice sunt in atenția autorităților și asta pentru că s-au întâmplat multe accidente. Au și ei regulile lor de exemplu au voie sa circule doar pe pistele de biciclete iar pe trotuare este interzisă circulația.

Eu unul am văzut prea puțin să circule cu trotinetele electrice pe pistele de biciclete sau pe drumurile publice acolo unde nu există piste. Majoritatea preferă să meargă tot pe trotuare și nu de puține ori ne trezim că suntem claxonați din spate…eu de obicei le atrag atenția celor care circulă pe trotuar și mă claxonează să le fac loc.

Mie momentan aceste trotinete electrice mi se par un real pericol atât pentru pietoni cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Nu respectă nici o regulă de circulație, circulă cu viteză, merg câte două persoane pe trotinete și lista poate continua.

Acum am o întrebare dacă îți lovește o astfel de trotinetă mașina și îți provocă daune, cum se procedează atât timp cât trotinetele nu au asigurare ?…presupun că ne reparăm mașinile pe banii noștri…aspect care nu mi se pare în regulă sub nici o formă.

Ar fi bine să îi oblige să facă o asigurare specială sau să găsească o soluție guvernul astfel încât șoferii să poată fi despăgubiți în cazul unui astfel de incident.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x