La pas prin Budapesta ziua 3

În a treia zi mi-am propus să zbor cu balonul cu aer cald deasupra Budapestei însă nu a fost posibil din cauza vântului puternic. Dacă nu am putut zbura, am vizitat Grădina Zoologică și Botatincă din Budapesta. Dacă ai ajuns în Budapesta și nu ai vizitat acest obiectiv, ai venit degeaba.

Este un loc abosult superb cu foarte multe specii de animale și plante. Toate prezentate foarte interesant, unele animale chiar pot fi atinse de către vizitatori cum ar fi acești lemuri prietenoși care sunt lăsați liberi. Până la urmă nu în fiecare zi ai ocazia să mângâi lemuri.

Sunt multe alte specii de animale care sunt lăsate libere în camerele de vizitare, evident animale care sunt inofensive… chiar și păsări.

Pentru a vizita această grădină zoologică este nevoie de cam jumătate de zi, poate chiar mai mult, pentru că este foarte mare ca suprafață. Însă chiar ai ce să vezi, mai ales dacă este vizitată primăvara sau vara când totul este înflorit și verde, dar și toamna arată impresionant.

În continuare o să vă las câteva imagini frumoase de la grădina zoologică.

Biletul costă undeva la 60 de lei de persoană, însă merită să vizitați acest obiectiv…nu poate fi comparată cu nici una din România.

Am mai trecut și prin Piața Eroilor, mi-au plăcut foarte mult arhitectura monumentelor imense.

Pentru cei care vor să zboare cu balonul cu aer cald ar fi bine să vă cumpărați biletele de la casa de bilete. Acolo o să vă spună exact dacă zboară sau nu în ziua respectivă, altfel dacă va cumpărați biletele online banii nu se rambursează, însă valabilitatea biletelor este până la sfârșitul anului curent.

Prețul pentru un zbor este de 112 lei de persoană, însă nu știu exact cât durează zborul. Tot ce știu este că se pot face poze spectaculoase…din acest motiv am vrut și eu să zbor.

Cam atât am vizitat în Budapesta, evident sunt mult mai multe de vizitat însă cam atât am reușit să vizitez de duminică până joi…prima și ultima zi nici nu se pun la socoteală…tot ce am vizitat a fost de luni dimineața până miercuri seara.

Dacă vreți să vizitați mai multe obiective turistice trebuie să stați mai multe zile, asta înseamnă din start și costuri mai mari. Dacă vreți să faceți aroganțe puteți lua masa la cea mai vestită locație din Budapesta și anume New York Caffe.

Am pus și link-uri în toate cele trei articole care să vă ajute să găsiți mai repede locațiile. O să mai fac un articol despre câteva locații din Budapesta unde se poate mânca bine.

De duminică până joi cu totul m-a ajuns undeva la 3000 de lei pentru două persoane. În această sumă este inclusă cazarea,parcarea, mâncarea, obiectivele vizitate și abonamentele de turist în aplicația BudapestGo.

Important este dacă mergeți cu mașina, nu o scoateți prin oraș parcările sunt foarte scumpe și în același timp Budapesta are un trafic foarte aglomerat…apelați la mijloacele de transport sunt foarte bine puse la punct și există legături oriunde, puteți să călătoriți cu autobuze, troleibuze, metrou, tramvaie…dar o să vorbesc despre asta într-un alt articol.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x