La pas prin Budapesta ziua 2

În ziua a doua nu am făcut prea multe pentru că a plouat în prima parte a zilei, însă am vizitat Palatul Parlamentului, m-am plimbat prin oraș pe lângă câteva atracții turistice, m-am plimbat seara cu barca pe Dunăre. În continuare o să vă spun cam ce puteți să mai vizitați dacă ajungeți prin Budapesta.

Palatul Parlamentului mi-a plăcut cel mai mult, chiar merită vizitată clădirea, plus de asta are și ghid în limba română. Pentru 2 persoane am plătit 132 de lei.

Pentru a vizita Parlamentul trebuie să vă cumpărați din timp biletele deoarece se epuizează destul de repede. Plus de asta trebuie să fiți atenți la ora turului altfel nu puteți intra și nici banii nu se rambursează. În același timp pentru a evita probleme la intrare, nu trebuie să aveți asupra voastră obiecte tăioase, arme, arme albe pentru că fiecare persoană este controlată și scanată.

Am mai trecut în decursul zilei și pe lângă alte atracții turistice, cum ar fi Marea Singaoga și Bazilica Sf Ștefan… însă nu le-am vizitat și în interior.

Marea Sinagoga
Bazilica Sf Ștefan

Seara după cum v-am spus și la începutul articolului m-am plimbat cu vaporul…o mini croazieră de o oră pe Dunăre. Pentru 2 persoane am platit 132 lei. Pot spune că a meritat banii, am văzut Budapesta în toată splendoarea ei, noaptea când clădirile sunt foarte frumos luminate.

Zona de așteptare a vaporului este de fapt un restaurant unde fiecare poate să servească atât mâncare cât și băutură. De asemenea și vaporul are restaurant. Totuși vă recomand să achiziționați bilete de la punctele oficiale sau de pe site-urile oficiale ale operatorilor, altfel vă treziți cu banii luați și fără croazieră.

Cam atât am făcut în ziua a doua, evident m-am mai plimbat pe toate străzile și străduțele posibile. În Budapesta sunt și foarte multe muzee însă eu nu prea sunt pasionat de arată, așa că le-am ocolit.

O să revin cu încă un articol în care o să vă povestesc ce am vizitat în ziua a treia.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x