La pas prin Budapesta ziua 1

După cum v-am spus și în articolul anterior,sunt în Budapesta pentru câteva zile. Mi-am făcut abonament turist pentru 72 de ore în aplicația BudapestGo cu 72 de lei pe toate liniile inclusiv tramvaie si linii de metrou. Practic cel mai bine în Budapesta te miști cu mijloacele de transport în comun. Sincer vă spun că au un sistem foarte bine pus la punct, îți e mai mare dragul să călătorești cu mijloacele de transport…sunt cu 100 de ani înaintea celor din România.

O să vă spun pe scurt cam ce am vizitat în prima zi…voi face cate un articol pentru fiecare zi pentru că ar fi prea lung unul singur.

Am vizitat Dealul Castelului, un loc abosult superb unde priveliștea este impresionantă dar sunt și câteva obiective turistice interesante cum ar fi Biserica Matyas, Bastionul Pescarilor, Castelul Buda.

Poze foarte frumoase puteți face și de pe podurile care unesc Buda cu Pesta.

Am mai vizitat în prima zi Dealul Gellert însă din păcate sus nu era permis accesul din cauza lucrărilor. Acolo sunt Băile Gellert, Statuia Libertății, Citadela, dar și alte monumente și atracții turistice…parcă sunt și ceva hoteluri dar nu sunt sigur.

Am mai vizitat și cea mai mare piață din Budapesta care este și o atracție turistică. Găsești aici ce vrei și ce nu vrei…bani să ai .

Seara m-am mai plimbat prin oraș pe străzi dar și cu tramvaiul 2 care are un traseu pe faleză oferind peisaje spectaculoase. Budapesta este absolut superbă noaptea…dar despre asta voi posta un nou articol.

Cam asta am făcut în prima zi în Budapesta, legat de mâncare, nu pot să vă recomand locații, pentru că diferă gusturile și bugetul fiecăruia… însă e imposibil să nu găsiți ceva care să fie pe gustul vostru. Tot ce pot să vă spun este că localurile au prețurile destul de piperate și ar fi bine să vă feriți de localurile unde personalul abordează clienții. Puteți să vă comandați mâncare și la locație prin diferite aplicații cum ar fi Wolt sau Foodora însă trebuie să țineți cont de experiențele celorlalți cu localurile de unde intenționați să comandați…asta ca să nu aveți surprize neplăcute.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x