La pas prin București

Având în vedere că sâmbătă a fost o vreme numai bună de plimbat, am zis să mă plimb pe jos prin București. Nu am mai fost cam de 20 de ani…doar în tranzit. Așa că asta a fost o ocazie bună să iau la pas străzile din București, mai ales că nu eram cu mașina. Tot ce pot să zic este că Bucureștiul este exact cum îl știam eu de acum 20 de ani , parcă a rămas încremenit în timp. Brașovul s-a mai schimbat, clădirile au fost restaurate, monumentele istorice, parcurile…parcă arată altfel față de București care pare îmbătrânit. Măcar Gara de Nord puteau să o modernizeze, totuși e Capitala României.

De la Gara de Nord până la Reptiland am luat linia 105, acum nu vă imaginați că am mers chiar peste tot pe jos. După, am luat la pas Parcul Herăstrău până am ajuns la Arcul de Triumf.

De aici m-am îndreptat către Bulevardul Kiseleff ca să ajung la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Nu pot să zic că mi-a plăcut prea mult Parcul Herăstrău, pare neîngrijit la fel și Parcul Kiseleff, totuși poate doar mi s-a părut din cauză că este toamna și cad frunzele…etc. Dar mirosul nu tocmai plăcut din Parcul Herăstrău sigur nu mi s-a părut…Cu siguranță este din cauza lipsei toaletelor publice…cel puțin pe partea pe unde am mers, nu am văzut nici una, decât aproape de Arcul de Triumf era o toaletă publică, or mai fi fost și nu le-am văzut eu.

De la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa am mers cu linia 381 câteva stații aproape de Ateneul Român.

După m-am întors și am luat din nou linia 381 pentru că am vrut să văd și Cărturești Carusel, un loc chiar fain amenajat. La ultimul etaj există un loc unde poți bea ceva, poți să te relaxezi, să citești… foarte fain nota 10.

De la Cărturești Carusel am mers pe jos până în Centrul Vechi și încă vreo 20 de minute până la Palatul Parlamentului.

Nu m-am apropiat mai mult pentru că era un eveniment acolo…parcă Zilele Bucureștiului dacă nu mă înșel. M-am reîntors tot pe jos în Centrul Vechi unde am și mâncat la Jack’s Pub. Mâncarea a fost excelentă, chiar am rămas surprins, însă ce nu mi-a plăcut în Centrul Vechi a fost chestia că în fața fiecărui local era cineva care te aborda să mănânci la ei. Am mai văzut asta în Bulgaria, dar măcar ăia aveau un motiv să abordeze oamenii, acolo majoritatea merg cu pachete all inclusive, iar restaurantele duc lipsă de clienți. De altfel Centrul Vechi este o zonă destul de aglomerată după cum se poate observa și în imaginea de mai jos.

Când eram copil îmi plăcea să mă plimb cu metroul foarte mult și am zis să îmi aduc puțin aminte de acele vremuri. Așa că am mers cu metroul de la Piața Unirii până la Piața Victoriei și de aici am luat un autobuz până la Gara de Nord…cu toate că putem să merg cu metroul direct la gară.

Am vrut să rămân până a doua zi în București însă nu prea mai avem ce să fac decât să mai vizitez câteva muzee care nu prea mă interesau în mod special…într-un final m-am hotărât să mă întorc în Brașov.

Totuși mai sunt câteva lucruri de remarcat…am observat că șoferii nu prea opresc la trecerile de pietoni unde nu există semafoare, traficul este infernal chiar și în weekend când majoritatea sunt plecați pe Valea Prahovei, toată lumea este grăbită, claxoane, peste claxoane.

Chiar și mijloacele de transport erau foarte aglomerate, stau și mă întreb în ce condiții se circulă în cursul săptămânii cu mijloacele de transport când merg oamenii la muncă, mai sunt și elevii, studenții, bătrânii. Prin zonele pe unde m-am plimbat am văzut doar autobuze mici…conserve cum îmi place mie să le zic. Traficul îl știu că am mai tranzitat Bucureștiul în cursul săptămânii, chiar la orele de vârf și nu prea am fost încântat.

Per total mi-a făcut plăcere să vizitez Bucureștiul, nu știu dacă mi-ar fi plăcut la fel de mult dacă veneam cu mașina. Probabil o să mai revin anul viitor prin primăvară să vizitez Grădina Botanică, am auzit că este impresionantă.

Bucureștiul este frumos, păcat că nu este administrat cum trebuie…ar putea fi printre cele mai frumoase orașe din lume. Probabil și turiștii observă cam tot aceleași lucruri pe care le-am observat și eu.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x