Jackfruit cel mai mare fruct din lume are gust de carne

Jackfruit este cel mai mare fruct din lume, acesta poate ajunge și la greutatea de 50 de kilograme însă doar miezul este comestibil. Este bogat în fibre însă nu conține zaharuri, iar medicii îl recomandă pentru că este un aliment sănătos. Are un conținut ridicat de vitamine și minerale care ajută sistemul osos și nervos.

Pe lângă că este un fruct sănătos mai are o calitate, acesta poate înlocui carnea cu brio deoarece are gust de care de porc, sau mai exact de friptură…acesta se mai numește și „carnea vegetală”. Jackfruit-ul este un fruct preferat de cei care vor să urmeze un regim alimentar fără carne sau care au anumite probleme de sănătate. În România am văzut că există spre comercializare ambalat la conserve sau borcane. Nu am văzut să fie la vânzare sub formă proaspătă și asta probabil din cauza dimensiunilor mari.

În ciuda beneficiilor pe care le are acest fruct originar din India, este aproape necunoscut în România…prea puțini sunt cei care au auzit de el. Fructul poate fi consumat atât crud, cât și copt, dar la fel de bine se poate face și suc din el, se pot face chipsuri sau chiar făină. Prețul conservelor sau al borcanelor nu depășesc 20 de lei din câte am observat.

Voi a-ți auzit de acest fruct și de beneficiile lui? L-ați incercat vreodată?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x