Inteligența artificială utilizată la atacuri cibernetice

Inteligența artificială evoluează tot mai mult,  în cel mai scurt timp nu vom mai face diferența dintre ce este real și ce nu în mediul online. Din câte am înțeles a evoluat atât de mult încât a putut să realizeze un film, de asemenea are capacitatea de a clona vocea unei persoane. De asemenea au apărut noi metode de înșelătorie prin care atacatorii cu ajutorul inteligenței artificiale reușesc să cloneze vocile oamenilor și numerele de telefon ale instituțiilor sau ale unor persoane…se numește Spoofing.

Practic când ești apelat îți apare numărul și numele instituției…de exemplu ești apelat de la o instituție bancară și la prima vedere nu ai de unde să îți dai seama că este un apel fals. Totuși în timpul conversației se pot observa anumite lucruri, cum ar fi pronunța care nu este perfectă. Dacă nu suntem singuri că este un apel real, tot ce trebuie să facem este să închidem apelul și să sunăm înapoi pe numărul oficial al persoanei sau instituție.

Pe viitor probabil se vor perfecționa aceste practici și ne va fi foarte dificil să ne dăm seama dacă este vorba despre ceva real sau o înșelătorie… chiar și acum cad mulți în plasa infractorilor, își divulgă datele personale, datele bancare fără să se gândească că ar putea fi înșelați.

Voi ce părere aveți? Ați fost vreodată victimele atacatorilor cibernetici?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x