Inteligența artificială la locul de muncă

Inteligența artificială se dezvoltă tot mai mult și probabil va înlocui oamnii în anumte activități, nu că acum nu este prezentă în multe industrii, dar se pare că și segmentul HORECA este amenințat de această inteligență artificială. Eh, am exagerat puțin când am spus amenințat, dar probabil va amenința angajații deoarece aceștia vor fi înlocuiți de roboți și asta cât de curând .

Spre exemplu în Brașov,clienții unui hotel sunt întâmpinați de un recepționer virtual care le verifică documentele, le încasează banii, le oferă factura și cheia camerei. Mulți proprietari de hoteluri și restaurante doresc să își crească productivitatea afacerilor și să înlocuiască angajații cu roboți. Și magazinele sau restaurantele de tip fast-food au început să înlocuiască personalul cu unul virtual prin instalarea caselor de marcat Self Pay. De asemnea și firmele de livrări la domiciliu precum Glovo au în teste câțiva roboți care livrează mancare.

Deci pe viitor roboții vor înlocui oamnii în multe activități industriale, iar pentru patroni această tehnologie este o „mană cerească” deoarece are multe avantaje. Roboții pot lucra fără pauze, vor reduce costuile cu salariile și vor reduce lipsa personaului care este cea mai mare problemă la ora actulă pe piața muncii… nu o să vedem roboți asistați social sau care să îți de demisia că nu le convine nu știu ce. Sunt multe avantaje pentru patronii care doresc să sporească productivitatea afacerilor, dar chiar și așa acești roboți tot de oameni vor fi controlați. Însă nu este clar ce se va întâmpla cu angajații care vor fi înlocuiți de roboți… se vor reprofila? Sau se vor adapta și vor lucra la coordonarea și lansarea de comenzi pentru roboți?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x