Întâlnire cu ursul față în față

De un timp obișnuiesc să mă plimb seara pe străzi, că na mișcarea face bine. Astăzi am zis să merg până aproape de pădure și am avut parte de o surpriză…m-am întâlnit cu un urs pe drum…eu urcam, el cobora. Nu am făcut mișcări bruște pentru că eram unul față de celălalt cam la 20 de metri…s-a oprit, s-a uitat la mine apoi s-a întors și a plecat în treaba lui.

Totuși mi se pare foarte ciudat deoarece înainte să plec la plimbare am dormit cam 1 oră, timp în care am visat că eram în pădure și m-am întâlnit cu un urs…și peste 30 de minute m-am întâlnit cu ursul în realitate…ciudat nu ?

Nu am reușit să fac cine știe ce fotografii, având în vedere că avem un urs în fața mea pe lângă asta se și întuneca.Ursul nu e foarte mare însă poate ataca oricând. Este mai rău dacă îi iese în spate cuiva pentru că nu are unde să fugă decât în pădure. Acesta este drumul pe care îl parcurg zilnic când plimb câinele sau când merg să iau apă de la izvorul de care v-am povestit într-un articol anterior. Animalele sălbatice s-au înmulțit necontrolat de la an, la an în zona unde locuiesc, plus de asta nici nu sunt relocate exemplarele…ca să nu mai vorbim că s-au tăiat pădurile, iar ele nu mai găsesc hrană… ăsta este unul dintre motivele principale pentru care animalele sălbatice coboară din pădure și intră în gospodăriile oamenilor…lipsa hranei.

Mai jos cu câțiva metri de unde am făcut eu fotografiile este un complex hotelier,iar după încep casele. Și înainte coborau urșii, însă nu pe stradă și nu ziua…cu siguranță sunt mai multe exemplare în zonă…sunt convins că urșii vor crea probleme când vor apărea fructele. Locuiesc de 33 de ani în zonă și nu am văzut niciodată un urs atât de aproape. Singura dată când am mai văzut un urs a fost acum 2 ani însă era la depărtare pe un deal…bine, urși am mai văzut în captivitate la grădina zoologică, dar asta este altă poveste… când îl vezi în fața ta sentimentul este cu totul altul.

Ca să evitați aceste situații neplăcute care se pot termina tragic, evitați plimbările în zonele împădurite, mai ales pe înserat…nu se știe niciodată de unde apare Moș Martin. Totuși dacă vă întâlniți cu astfel de animale sălbatice faceți cale întoarsă ca să nu vă puneți viața în pericol și evident apelați numărul de urgență 112 dacă sunteți în pericol… în rest sfaturile care sunt pe internet sunt inutile din punctul meu de vedere…ba chiar mai tare poți agita animalul. Tot ce poți face în astfel de situații este să fugi, dacă ai unde… în nici un caz în pădure. Și mai e ceva…nu încercați să hrăniți aceste animale.

Voi v-ați întâlnit vreodată cu un urs față în față? Dacă da cum ați reacționat?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x