Instalare Windows 11 fără verificare TPM

După cum știți cei de la Microsoft au lansat Windows 11 de curând, însă unele computere mai vechi nu sunt compatibile iar noul sistem nu se poate instala direct, însă există o variantă neoficială prin care puteți păcăli noul sistem sa se instaleze fără prea mai bătăi de cap, practic se va instala fără să mai verifice compatibilitatea procesorului.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați de pe siteul Microsoft varianta iso a sistemului și să creați un stick bootabil( aveți informațiile pe siteul Microsoft). Click aici pentru download Windows 11

Mai departe trebuie activată funcția de instalare a sistemului fără verificarea compatibilității procesorului cu suportul de securitate TPM…pentru a face acest lucru apasați butonul Start și scrieți Registry Editor deschideți aplicația și navigați in folderele HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Setup > MoSetup. Aici trebuie să creem o nouă intrare care se va numi strict cum voi specifica eu…dați click dreapta>New>REG_DWORD această intrare trebuie sa o redenumiți  AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU iar în câmpul Value data treceri 1.

 

Trebuie sa restartați sistemul și puteți începe instalarea Windows 11, totuși țin să precizez că pentru noul sistem de operare este necesar un procesor cu suport de securitate TPM și este posibil să aveți probleme la nivel de funcționare sau de instalare a actualizărilor, de asemenea Microsoft nu încurajează instalarea pe sisteme incompatibile.

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x