Înlocuirea bateriilor la telefoane se va face mai simplu

Uniunea Europeană va obliga producătorii de telefoane să creeze device-urile astfel încât utilizatorii să își poată schimba bateriile singuri acasă. Mai exact vor fi telefoanele ca pe vremea lui Nokia 1300 când îi schimbai bacteria singur.

Mie mi se pare o idee destul de bună că îi obligă să realizeze astfel telefoanele, practic te scutește de un drum la service. De asemenea îi va obligă pe producători să echipeze bateriile cu un cod QR care să conțină toate informațiile despre baterie, capacitate, compoziție chimică, simbolul de sortare a deșeurilor și performanțele. Momentan din câte știu eu , modelele Samsung Xcover permit înlocuirea bateriilor prin scoaterea capacului. În rest nu cred că mai sunt alte telefoane pe piață care permit înlocuirea bateriei prin simpla scoatere a capacului.

Totuși sunt curios cum se vor adapta cei de la Apple la această cerere din partea Uniunii Europene, celorlalți producători mă gândesc că le va fi relativ ușor să se adapteze noilor cerințe.

În concluzie mie mi-ar plăcea să văd telefoane cum erau pe vremuri, aș prefera să pot să îi schimb bateria singur decât să merg la service. Cred că această deciziei are că scop să determine utilizatorii să folosească mai mult timp telefoanele. Practic bateria este principalul motiv pentru care telefoanele sunt schimbate foarte des. Și eu unul din acest motiv schimb telefoanele la 1 an jumătate sau 2 ani… autonomia bateriei scade și devine destul de deranjant. Dar dacă bateriile se vor putea schimba ușor, mă gândesc că oamenii nu vor mai renunța la telefoane.

Voi ce părere aveți? Vreți să fie telefoanele ca înainte să le putem schimba singuri bateriile?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x