Injecție fără ac

Multi dintre noi nu fac injecții sau vaccinuri deoarece le este frică de ac, dar se pare că un grup de cercetători din Olanda au descoperit o nouă tehnologie prin care se pot face injecții cu ajutorul unui laser. Aceasta metodă nu provoacă durere, nu lasă semne și a fost creată pentru a elimina teama de ace.

Evident aceasta tehnologie este la stadiul de testare și probabil peste câțiva ani va fi disponibilă publicului larg, tehnologia cu laser va reduce și contaminarea din cauza acelor nesterilizate.

Frica de injecții este de fapt o fobie care se dezvoltă fie în perioada copilăriei sau chiar și la vârste mai înaintate, cu toate astea puțin recunosc că au o oarecare teamă de ace deoarece le este rușine, unii dezvoltă o forma severă și chiar au nevoie de consiliere psihologică pe tema acestei fobii.

Noua tehnologie consider că este benefică deoarece va încuraja tot mai mulți oameni să facă vaccinuri sau injecții, plus că va reduce riscul contaminării cum spuneam și mai sus. Momentan nu se cunosc prea multe detalii legate de acest proiect dar probabil că va fi mediatizat prin toate sursele de informare la momentul potrivit. Tot ce mai știu este că tehnologia se numește Bubble Gun și va începe testarea pe oameni chiar din această lună.

 

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x