Încrederea se pierde nu se câștigă

Oarecum vorba asta e cât se poate de adevărată că încrederea de fapt se pierde, nu se și câștigă. De exemplu când luăm contact cu o persoană și îi cerem ceva, ne promite ceva, noi deja avem încredere în persoana respectivă, deci practic ea nu a făcut nimic ca să ne câștige încrederea…cel puțin eu așa văd lucrurile.

În schimb prin acțiunile persoanei respective, dacă nu își duce la bun sfârșit promisiunile sau mai știu eu ce, practic noi nu mai avem încredere în respectiva persoană. Deci eu nu cred că oamenii trebuie să facă ceva pentru a-și câștiga încrederea unii în alții, deoarece încrederea există de la bun început, ea doar poate fi pierdută prin diferite acțiuni.

Culmea este că odată ce ne pierdem încrederea în cineva, indiferent de ce ar face sau ar spune persoana respectivă, noi tot nu vom mai avea încredere, vom fi tot timpul sceptici, iar sentimentul ăsta nu dispare niciodată. Plus de asta, cu cât suntem mai des dezamăgiți de unele persoane în diferite moduri, cu atât încrederea noastră în cei din jur dispare încet, încet până nu mai există deloc.

Exemple pot fi multe, o persoană dezamăgită în dragoste, automat va fi sceptică în legătură cu viitorul partener, o persoană care pățește ceva din cauza unui medic ( îi pune un diagnostic greșit), la rândul ei nu va mai avea aceași încrederea în sistemul medical, exemple pot da la infinit dar înțelegeți voi ideea.

Evident asta e o tâmpenie să gândim așa, deoarece fiecare suntem diferiți din toate punctele de vedere, nu înseamnă că dacă cineva ne-a făcut rău și ceilalți vor face, sau urmăresc același lucru…dar așa suntem construiți să gândim, așa funcționează creierul.

Însă să fi sceptic nu este neapărat ceva rău, din contră este mai bine decât să ai încredere oarbă în oameni. Când oamenii sunt sceptici am impresia că iau decizii mai bune, mai calculate sunt mai puțin manipulați, sunt mai puțin păcăliți de cei din jur, mai puțin dezamăgiți, dar asta este doar părerea mea personală. Evident eu mă refer doar la încrederea față de alte persoane, nu la încrederea în sine. Încrederea în noi înșine nu trebuie sa dispară niciodată, cu cât avem încredere mai multă în noi cu atât vom ajunge mai repede unde ne dorim, pe toate planurile.

În concluzie eu pe ideea asta merg că încrederea doar se pierde, nu se câștigă…bine, bine această afirmație poate avea legătură oarecum și cu încredere în sine dacă stăm să o gândim la rece…sunt multe persoane care își pierd încrederea în ei înșiși, dar asta e altă poveste de altă natură.

Voi cum vedeți lucruri vizavi de încredere în oameni?…se pierde sau se câștigă?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x