Impozitare bacșișului de la 1 ianuarie 2023

Am intrat în 2023 și din câte știu de la 1 ianuarie bacșișul pe care îl oferim va fi impozitat cu 10% . De asemenea cică bacșișul va apărea și pe bon fiscal iar clientul trebuie să aleagă bacșișul oferit între 0 și 15 % din valoarea consumației.

Au mai încercat ăștia din guvern de mai multe ori să impoziteze bacșișul și nu prea le-a ieși. Oricum mie mi se pare o tâmpenie această lege, până la urmă oamenii lasă bacșiș pentru că așa consideră nu văd de ce trebuie impozitat. Oricum se vor găsi portițe ca să păcălească sistemul, deci nu cred că vor avea prea mare succes nici de data asta. Ăștia din guvern nu știu cum să mai stoarcă bani de la oameni. Impozitarea bacșișului mi se pare penibilă atât timp cât parlamentarii au salarii colosale și pensii de peste 300.000 de lei…pe lângă asta mai și dau tunuri de sute de milioane de euro.

Legea 376/2022 cu privire la impozitarea bacșișului se va aplica cum spuneam și mai sus de astăzi 1 ianuarie 2023 , iar operatorii care nu se conformează cu noile dispoziții pot primi amenzi cuprinse între 2000 și 4000 de lei.

Însă trebuie specificat că această lege se aplică doar în cazul restaurantelor, barurilor și cafenelelor, pentru frizerii, saloane, taxi și livrări de mâncare la domiciliu această lege nu se aplică. Totuși pentru cei care livrează mâncare la domiciliu este puțin discutabil deoarece clientul poate alege dacă dorește sau nu să îi fie impozitat bacșișul.

Eu sunt curios cum va arăta un astfel de bon fiscal pentru bacșiș și ce date trebuie să completez clientul. Voi ce părere aveți despre noua legea care a intrat în vigoare astăzi ? Sunteți de acord cu impozitarea bacșișului?

Îmi e frică să nu îmi trebuiască curând dosar cu șină la restaurant, oricum sunt de părere că această lege va avea aceeași soartă că și celelalte din trecut. Nu au cum să controleze localurile și probabil nimeni nu va declara bacșișul pe care îl lasă.

În rest ce să vă zic… La multi ani!!!…un An Nou fericit și mai bun decât cel care s-a încheiat.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x