Importanța recenziilor la produse și servicii

Indiferent că este vorba de produse sau servicii, fiecare dintre noi avem obiceiul să citim prima dată recenziile utilizatorilor care au folosit produsele sau serviciile în cauză, pentru a ne putea face o părere și ulterior să luam decizia dacă cumpărăm sau utilizăm produsele sau serviciile mult dorite.

Însă problema este că de multe ori aceste recenzii sunt lăsate de persoane care nu au avut nici o legătură sau nu au utilizat vreodată respectivele produse sau servicii. Sunt convins că ați observat și voi tot felul de persoane care lasă aiurea recenzii negative mai ales la produse în special pe site-urile magazinelor online. Probabil sunt și de la concurență mă gândesc, că altfel nu văd de ce ar lăsa cineva o recenzie negativă la ceva aiurea… adică nu are logică.

Eu unul nu pot să zic că țin prea mult cont de recenzii când cumpăr ceva, poate și din motiv că am mai cumpărat produse care aveau recenzii negative, dar în realitate ele erau super ok. Chiar și acum de curând când am cumpărat Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G am aruncat un ochi pe la recenzii, dar am citit și multe articole și comentarii pe diferite bloguri. Multă lume am văzut că a lăsat comentarii negative legate de anumite lucruri care în realitate nu sunt adevărate…ba că e așa, ba că nu face nu știu ce, ba că se putea mai bine la nu știu ce… știți voi cum stau lucrurile.

În schimb vreau sa vă zic că țin cont oarecum de recenzii când aleg o locație pentru concediu, deși la fel sunt oameni răutăcioși care vor sa defăimeze anumite localurile. Până la urmă recenziile cântăresc mult, pot atrage clienții, dar la fel de bine îi pot și alunga.

Îmi place de exemplu sistemul de recenzii al celor de la eMag care identifică persoanele care au achiziționat produsul respectiv …așa practic ști că persoana care a lăsat o recenzie indiferent că este pozitivă sau negativă, măcar a testat produsul…ar fi bine ca acest sistem să fie implementat de cat mai multe astfel de platforme.

Stau și mă întreb…oare cineva chiar plătește pentru a face reclamă proastă concurenței? Altfel nu îmi explic….voi aveți vreo explicație pentru așa ceva ?ineți cont de recenzii când cumpărați ceva, sau când alegeți o locație de concediu?

Țineți cont de recenzii când cumpărați ceva, sau când alegeți o locație de concediu?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x