Importanța articolelor zilnice pe bloguri

Văd tot mai multe bloguri faine care sunt abandonate sau pe care se publică foarte rar sau deloc. Unii nu mai au timp, alții nu mai au idei și tot așa, însă audiența fuge dacă nu primește conținut permanent. Cititorii se orientează către alte bloguri unde există activitate.

Eu cred că este foarte important ca pe un blog să apară articole zilnic, dacă nu zilnic măcar la câteva zile. Și eu am avut o perioadă în care am publicat mai rar însă am încercat să nu renunț. Fără conținut adăugat permanent nu cred că rezistă nici un blog sau orice alt site, indiferent cât de vechi este în online.

Mulți care pășesc în această sferă a blogging-ului, renunță în câteva luni la proiecte poate și din motivul că au așteptări prea mari, sau ajung la concluzia că nu sunt făcuți pentru a scrie. Cele mai multe bloguri abandonate sunt cele axate strict pe anumite domenii, sau care abordează strict doar anumite teme. Scrie omul cât scrie, dar la un moment dat rămâne fără inspirație și fără această inspirație nu prea ai ce să mai cauți în această sferă.

Eu unul tocmai din acest motiv nu am ales să abordez doar anumite teme, știu că voi rămâne fără inspirație după câteva luni si e cam greu să te apuci să abordezi alte subiecte, aici joacă un rol important și numele proiectului. Dacă ai avut un blog de IT o perioadă, nu prea ani cum să te apuci să scri lucruri personale sau să încerci să abordezi altceva, că nu se potrivește. Și când nu se potrivește lumea fuge și nu se mai întoarce.

Acum „blogosfera” are inamici serioși cum ar fi rețelele de socializare, dar și vlogurile care sunt tot mai populare în online…acum câțiva ani parcă nu aveau așa avânt mare. Chiar și așa „blogosfera” se ține bine, însă observ că oamenii se înclină mai mult către vizionarea materialelor, decât către citirea lor. Și rețele de socializare fură din audiența blogurilor, mulți preferă să se informeze de acolo decât din alte surse.

Dar pentru bloggerii care se țin de treabă și publică articole zilnic, acești inamici sunt încă prea mici ca să le influențeze priza la public, sau să îi scoată din joc.

Mie personal îmi face plăcere să intru pe diferite bloguri și să citesc lucruri interesante în fiecare zi, de asemenea îmi place să văd cum privesc alții lucrurile din perspectiva lor, cum își exprimă gândurile și sentimentele prin postările lor, dar în același timp rămân cu un gust amar când văd bloguri faine abandonate sau lipsite de activitate din diverse motive.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x