HTC lansează Wildfire E3 Lite

Credeați că HTC a dispărut de pe piața smartphone-urilor ?… Se pare că nu au dispărut, însă nici nu prea țin pasul evoluția telefoanelor din ultimii ani. HTC urmează să lanseze în următoare perioadă un model de telefon ieftin numit Wildfire E3 Lite. Acesta va avea dotări hardware slabe, dar va avea bateria cu autonomie mare.

Noul HTC Wildfire E3 Lite va rula Android 12, iar ca procesor va fi un octa-core Cortex A9 , iar chipsetul va fi unul mai puțin cunoscut Unisoc SC 9863A . Telefonul va fi disponibil în două variante una cu 3 GB RAM și 64 GB stocare internă și una cu 4 GB și 128 GB stocare. Bateria va fi una de 5000 mAh care va avea o autonomie destul de mare, având în vedere componentele hardware care consumă puțină energie… încărcarea se va face prin USB Type-C și probabil va dura cam 4-5 ore o încărcare completă.

Ecranul va fi un LCD HD+ de 6,5 inci, camera pentru selfie va fi de 5 megapixeli iar camera de pe spate va fi de 13 megapixeli cu un senzor secundar de 2 megapixeli. Telefonul va fi în varianta dual SIM și va suporta conectivitate 4 G , memoria internă va putea fi extinsă cu un card de maxim 256 GB, desi cred că varianta de 128 GB oferă spațiu suficient. Vom găsi și un senzor de amprentă în butonul de pornire ceea ce este bine deoarece telefonul va putea fi deblocat mult mai ușor.

Eu în trecut am avut multe modele marca HTC și pot să vă spun că am fost mulțumit de ele. La momentul acela aveau dotări destul de puternice și țineau pasul cu tehnologia…vorbim de acum 10-12 ani. Pot spune că HTC îmi stârnește amintiri plăcute, cel puțin modelul HTC EVO 3D care la vremea respectivă în 2011 era un mega telefon, destul de rar în România.

Este păcat că nu au continuat să lanseze modele de top, mă gândesc că ar fi avut un real succes și ar fi fost peste mulți producători din ziua de astăzi. Singurul model cu dotări acceptabile care merită atenție este HTC Desire 22 Pro 5G lansat în vara anului trecut. Acesta are dotări destul de bune, vine cu memorie RAM 8GB și internă de 128 Gb, cameră de 64Gb pe spate cu senzori secundari de 13 și 2 megapixeli, camera pentru selfie este de 32 megapixeli. Procesorul este un octa-core Kyro 660, de asemenea este dotat cu chipset Qualcomm Snapdragon 695. Ecranul este un LCD de 6,6 inci cu rata de refresh de 120Hz, bateria este ceva mai mică 4525 mAh cu încărcare la 18W pe cablu și 15 W wireless. Prețul lui HTC Desire 22 Pro este de 16-1700 lei…deci destul de accesibil pentru ce oferă… parcă altfel sună dotările lui Desire 22 Pro, comparativ cu a le lui Wildfire E3 Lite.

Eu cred că această companie poate reveni oricând în top, dar pentru asta trebuie să lanseze telefoane performante în pas cu tehnologia. Însă nu cred că va avea succes dacă lansează telefoane ieftine care nu sunt la zi cu tehnologia. Probabil va avea aceeași soartă ca Blackberry sau Nokia.

Revenind la HTC Wildfire E3 Lite, nu pot să spun că este un telefon care să impresioneze prin ceva anume, poate doar prin prețul care va fi undeva sub 200 de euro. Probabil acest telefon le va fi băgat pe gât oamenilor de către operatorii de telefonie mobilă la diferite abonamente…altfel nu văd cine ar mai cumpăra așa ceva în anul 2023…totuși telefoanele cu 6 GB RAM încep să fie depășite iar ăștia lansează telefoane cu 3 GB RAM și Android 12…să fim serioși.

Voi ce părere aveți credeți că HTC poate rezista pe piață dacă continuă să lanseze telefoane de buget, depășite?

V-ați cumpăra un astfel de smartphone?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x