Halloween în România

Halloween-ul este o sărbătoare care odată cu trecerea timpului a căpătat o diferite forme ca să zic așa, sărbătoarea este de origine celtică și se sărbătoarea la festivalul Samhain când oamnii aprindeau focuri și se costumau ca să alunge fantomele și sipiritele rele. Halloweenul se sărbătorește în fiecare an pe data de 31 octombrie și în funcție de zonele geografice are diferite obiceiuri și tradiții, copii se costumează și umblă din casă în casă ca să îi sperie pe localnici și să primească dulcuri, își decorează casele cât mai înficosător, organizează petreceri tematice etc…toate astea se întâmplă peste hotare mai ales în America.

În România această sărbătoare se învârte mai mult în jurul lui Dracula și nu se respectă tradițiile și obiceiurile originale, cu toate astea magazinele sunt pline de costume și tot felul de obiecte legate de Halloween. Tot ce pot spune este că această sărbătoare nu prea a prins la noi românii, dar nu trebuie să ne facem griji deoarece avem o mulțime de alte tradiții frumoase unice în lume cu care ne putem mândrii, chiar dacă și acestea ușor,ușor încep să dispară deoarece genarațiile tinere nu le mai dau importanță.

Sunt de părere că peste câțiva ani majoriatatea tradițiilor și obiceiurilor din România vor dispărea, ceea ce este foarte rău deoarece sărbătorille nu vor mai avea acelasi farmec mai ales pentru cei mici, dar cine mai bagă tradițiile și obiceiurile în seamă când există internet, jocuri video etc.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x