Guvernul vrea să impoziteze dobânzile la titlurile de stat

Guvernul intenționează să crească veniturile bugetare prin impozitarea dobânzilor la titlurile de stat. Practic prin această decizie interesul oamenilor să investească în titlurile de stat va scădea considerabil. Totuși prin această măsură Guvernul speră să țină sub control deficitul bugetar.

Eu în momentul respectiv am o sumă considerabilă investită în titlurile de stat, însă ce mă atrage să investesc este faptul că momentan dobânzile nu sunt impozitate. Dacă se vor impozita cu 10% așa cum prevede proiectul de lege, clar oamenii vor câștiga mai puțini bani din dobânzi…iar investițiile vor fi mult mai mici… deoarece titlurile de stat nu vor mai fi atractive pentru investitori.

Cică se poate și mai rău…cei care vor achiziționa titluri de stat ar putea fi taxați de 2 ori… odată pentru dobândă și încă odată pentru sănătate dacă vor depăși 6 salarii minime brute pe țară din dobânzi sau alte venituri cumulate cu dobânzile.

Ce părere aveți despre impozitarea dobânzilor la titlurile de stat? Eu unul nu o văd cu ochi buni, pentru că știu că voi pierde bani.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x