Garanția automobilelor Dacia

Mi-a venit ideea să scriu un articol despre asta , pentru că trec zilnic pe lângă o reprezentanță Dacia și mai nou am văzut că au pus logo-ul nou și au aranjat ei frumos pentru sosirea noilor modele…un logo frumos de altfel, futurist,…întrebarea e la calitate când vor mai lucra?…nu de alta dar mi se par jalnici și aici mă refer la întregul grup Renault.

În continuare voi prezenta câteva componente alte acestor mașini și perioadele lor de garanție. Și voi începe cu motorul și cutia de viteze, acestea au garanție reală de 12 luni și durată de utilizare 8 ani…bine nu va gândiți că timp de 8 ani nu băgați bani în mașină…nu fiți naivi. Sistemul de frânare are garanție 3 luni sau 10.000 de km , evident se ia în calcul termenul care este atins prima dată…și în cele mai multe cazuri perioada de 3 luni…că na ce poate să se întâmple la o mașină nouă în primele 3 luni…poate doar un defect de fabricație.

Distribuția are și ea garanție , 4 ani sau 60.000 de km, tot la fel se ia în calcul primul termen atins…aici eu personal vă recomand să schimbați distribuția dacă au trecut aceste termene, deoarece în ziua de astăzi piesele sunt foarte proaste calitativ…iar o distribuție ruptă atrage costuri foarte mari pentru reparație.

Mai sunt și alte componente, injectoare,bara stabilizatoare,tampoanele de la motor, sistemul de climatizare , suspensiile,amortizoarele, tampoanele cutiei de viteze, sistemul de evacuare, rulmenții de la roți, biletele de direcție, capetele de bară, brațele…au și ele cică garanție 12 luni sau 50.000 de km. La caroserie are garanție 72 de luni de la data cumpărării, cea ce mi se pare jalnic în comparație cu alti producători.

Deci practic dacă mașina are probleme cam după 1 an de zile, lucru care se și întâmplă în 90% din cazuri , ești bun de plată…pentru că majoritatea componentelor nu mai au garanție. Evident ce am scris mai sus se aplică pentru toate modele produse de Dacia, unele chiar și pentru Renault.

Chiar m-am amuzat când am văzut o mașină are garanție mai puțin decât un telefon mobil și ăsta e adevărul. Eu am avut acum vreo 2 ani probleme cu injectoarele la Corsa D din 2008 erau decalibrate, am ales să le calibrez într-o fabrică parteneră cu Denso, marca injectoarelor… Au costat foarte mult însă am primit garanție de la Denso 10 ani sau 200.000 km , parcă altfel sună…nu? La caroserie Opel oferă garanție 12 ani ceea ce este adevărat și real…Opelul din 2008 nu are rugină, în schimb Renault-ul Megane din 2017 deja are rugină care se extinde rapid și arată mai rău decât Opelul…cum e posibil așa ceva ?…Oricum dacă are rugină și mergi cu ea la garanție, te respinge pe motiv că trebuie să fie tabla străpunsă…asta este situație reală pățită de cineva cunoscut.

Și acum stau și mă întreb, pentru ce dau oamenii o căruță de bani ?…pentru astfel de mașini cu 12 luni garanție? Că să nu mai vorbim că siguranța în aceste mașini tinde spre zero.

Chiar și așa modele Dacia înregistrează vânzări destul de mari, deoarece au prețuri oarecum accesibile românilor comparativ cu alte mărci de automobile, dar în schimb nu există calitate nici la modelele Dacia nici la cele Renault. Cât despre service, nici nu poate fi vorba de calitate în reprezentanțe, pe lângă asta mai au și prețuri astronomice… însă ce e drept nici mecanici calificați nu prea mai sunt.

Voi ce părere aveți despre aceste mașini și despre perioadele de garanție oferite?…mie mi se par exagerat de mici, comparativ cu prețurile.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x