Frica de păianjeni

Frica de păianjeni o au mulți dintre noi, dar ce este defapt această frică?…Practic această fobie este la nivel psihic, însă cauzele nu sunt cunoscute. Majoritatea păianjenilor nu sunt veninoși sau periculoși pentru noi însă chiar și asa frica există.

Când vine vorba de tratament sunt mai multe metode chiar și realitatea virtuală, însă acestea nu dau rezultate. Și eu am această fobie de păianjeni, pur și simplu nu mă pot atinge de ei, indiferent cât de mici și inofensivi sunt, în schimb nu îmi este frică de reptile sau alte viețuitoare mai periculoase.

Pentru mine păianjenii sunt viețuitoare pe care probabil niciodată nu le voi putea atinge, chiar dacă știu că sunt inofensivi, frică se manifestă prin atacuri de panică, anxietate, insomnii.

Spre exemplu dacă sunt într-o cameră unde există un păianjen, cu greu adorm dacă știu că este acolo și nu îl pot prinde, pur și simplu această teamă o am din copilărie și nu am reușit sa scap de ea.

Voi cum credeți ca se poate trata această arahnofobie?… Credeți că există o șansă prin care se poate scăpa de aceasta teamă, sau psihoterapeuții doar profită de pe urma celor care suferă de această fobie?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x