Fraudele bancare de pe Olx

Cred că toți ați pățit să publicați un anunț pe Olx și la scurt timp sa primiți pe WhatsApp in legătură cu anunțul, mai exact se trimite un mesaj la prima vedere chiar credibil, trist este că mulți și cad în plasă.

Cam așa sună un astfel de mesaj:

Voi face plata prin OLX cu FAN-Courier și se va emite un link pentru ca să primiți banii în contul dvs. bancar. După ce îi primiți, curierul vă va contacta pentru locația de unde să ridice coletul, puteți da coletul chiar de acasă. Plătesc eu livrarea.

In realitate dacă accesați acel linkuri o să va ceară datele cardului bancar și suma care o aveți în cont, dacă introduceți aceste detalii o să vă treziți fără nici un ban in cont. Cunosc persoane care au rămas chiar și fără 4000 de lei, totuși nu înțeleg de ce mulți se lasă păcăliți de astfel de mesaje. Este clar că oricine dorește să vă transfere bani într-un cont, are nevoie doar de contul IBAN și numele… atât și nimic mai mult.

Nu are nevoie de nici un fel de detaliu cum ar fi numărul cardului, suma din cont sau codul de securitate CVV de pe spatele cardului, cu toate astea poliția nu face nimic să stopeze aceste infracțiuni din cate am observat. Această problemă pe Olx este de mai mult timp și chiar săptămâna aceasta am pus un anunț doar că să văd dacă primesc mesaje dubioase iar cel de sus este dovada.

Ca și sfat , nu divulgați niciodată datele cardurilor sau detalii legate de contul bancar, deoarece sumele pierdute sunt irecuperabile.

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x