Fotografie cu filtrul sau fără?

În ultimii ani toate rețelele de socializare și-au dezvoltat propriile filtre care îi ajută pe oameni să arate mai bine, sau așa cum și-au dorit. Aparent utilizarea filtrelor foto este distractivă însă poate fi și periculoasă pentru unele persoane…se poate ajunge chiar și la depresii pentru că persoanele nu vor mai fi mulțumite de felul cum arată în realitate.

Dacă la început erau puține astfel de filtre foto și efecte, astăzi avem de-a face cu unele foarte sofisticate care pot schimba înfățișarea oricui în câteva secunde, într-un mod foarte realist. Dacă acum câțiva ani se observa când cineva aplica un filtru sau efect unei fotografii…astăzi pe unele platforme cu greu îți dai seama dacă persoana este reală sau are schimbată înfățișarea. Stau și mă uti pe rețelele de socializare și nu mai văd o fotografie care să nu aibă aplicate aceste filtre… indiferent că vorbim de peisaje sau fotografii de tip selfie. Pe unele persoane le recunoști cu greu sau chiar deloc… Să nu mai vorbim de dezamăgirea pe care o au unele persoane care se cunosc în online, iar cand se văd față în față constată că persoana cu care au conversat arată cu totul altfel decât în poze sau în clipurile video.

Și eu recunosc că mă mai joc cu unele efecte de lumină la unele fotografii, însă nu am folosit niciodată filtre care să mă facă să arăt mai bine, sau mai știu eu ce nebunii. Totuși de ce aleg unele persoane sa folosească filtre de înfrumusețare? Eu niciodată nu am înțeles lucrul ăsta…de ce să vrei să arăți altfel decât ești în realitate?

Voi cum preferați să vă afișați natural sau preferați să îmbunătățiți fotografii sau clipurile?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x