Forța de muncă în România

Acesta este un subiect delicat din punctul meu de vedere. România se confruntă cu o criza a forței de muncă de ani buni dar, nici nu se iau niste măsuri concrete.

Soluția pe care au găsit-o angajatorii a fost sa aducă muncitori din țările sărace ,de parcă noi suntem o țară bogată .

De fapt suntem o țară bogată dar nu o prețuim sau nu vrem sa o prețuim la adevărata valoare deoarece sunt la mijloc interese de natură politică și multe altele.

Aducem muncitori din alte țări și pe ai noștri îi ținem pe ajutor social. Adevărul este că românii nici nu vor să muncească. Chiar daca sunt apți pentru muncă totuși statul le acorda ajutor social . Întrebarea este de ce ? Din interes politic evident ,masa asta de oameni e prețioasă când vine vorba de alegeri .

Evident și oamenii se complac in situația asta și preferă să stea acasă și să ia un ajutor social gratis .

Gratis pentru ei deoarece noi clasa muncitoare le plătim practic din impozite și taxe aceste ajutoare sociale .

Nici statul nu ajuta prea mult tinerii care vor sa muncească,ce e drept nu foarte multi la număr . Nu are proiecte ,nu nimic ,apoi se întreabă de ce tinerii aleg calea străinătății.

In schimb nici angajatorii nu au proiecte de pregătire,de calificare a angajaților în schimb au pretenții că persoanele sa aibă experiență minim câțiva ani.

Dar cei aduși din alte țări au experiență ? Eu nu prea cred ,dar anjagatorii se mulțumesc pentru că ei nu au pretenții la fel că românii. Pretenții salariale evident.

Și uite așa România o sa plutească mult și bine în această bulă a corupției și a nepăsării. În fiecare an pierdem muncitori calificați ,doctori etc.

Interesele sunt prea mari la nivel european și mondial, doar nu credeți că fabricile din țară s-au închis degeaba în ultimii 30 de ani. S-au închis că să facă loc multinaționalelor.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x