Foișorul Inima lui Iisus din Harghita

Dacă tot am ajuns în zona Odorheiu Secuiesc, am zis să dau o fuga până la Foișorul Inima lui Iisus situat pe Vârful dealului Gordon între Odorheiu Secuiesc și Praid. Am văzut pe net recenzii cum că e rău drumul…și pe GPS arăta că fac 6-8 kilometrii în peste 30 de minute…am zis să merg, cât de rău poate să fie.

Și da, chiar e rău drumul, este acoperit cu pietriș și bolovani destul de mari, nu se poate circula cu mai mult de 10 km pe oră nici la urcare nici la coborâre. De la ploaie și de la mașini s-au format șanțuri, denivelări și gropi destul de mari, iar dacă ai o mașină mai joasă drumul este un coșmar și imposibil de parcurs. Eu nu am reușit să urc până sus deoarece începuse o ploaie torențială iar drumul la un moment dat devinise impracticabil cel puțin pentru mașinile normale. Mai aveam 2,5-3 kilometri de mers pe jos de la locul unde puteam lăsa mașina…am zis pas la acest obiectiv cu toate că este foarte interesantă vederea de sus.

Dacă aveți mașini joase sau care nu au scut de protecție eu nu vă recomand să vă aventurați pe acel drum, pentru că riscați să spargeți baia de ulei sau să loviți alte componente ale mașinii…fără o mașină 4×4 înaltă nu prea ai ce căuta pe acel drum…asta dacă îți pasă de mașină și dacă nu vrei să rămâi în pustietate.

În poza de mai sus drumul arată bine însă cu cât urci drumul se strică tot mai tare, această poză este luată de pe internet pentru că nu prea am avut cum să fac poze având în vedere că ploua torențial… trebuie să precizeze că imaginile nu sunt mai vechi de 2 săptămâni. Păcat că cei în măsură nu se ocupă să amenajeze acest drum având în vedere că este un obiectiv cu potențial.

Mulți oameni urcau ca și mine și după se întorceau de la un punct când vedeau cum arată drumul…plus că până unde se putea urca cu mașina nu era destul spațiu pentru parcare… încăpeau 4-5 mașini pe marginea drumului și cam atât…ori te încumetai să mergi mai departe,ori te întorceai.

În concluzie nu vă aventurați pe acest drum dacă nu aveți o mașină înaltă și echipată cu roată de rezervă…sunt porțiuni cu multe pietre ascuțite care vă pot tăia oricând cauciucurile. Să nu mai punem la socoteală că la urcare este o porțiune de asfalt cam de 300 metri turnată recent chiar cum începe drumul respectiv…practic respectiva porțiune îi induce pe șoferi în eroare…vezi drumul asfaltat…mergi cu viteză…doar că se termină asfaltul brusc și dai în niste gropi adânci care luate cu viteză…te lasă fără spoiler față, amortizoare, arcuri, planetare, jenți, cauciuri, baie de ulei…etc… Este periculos pentru că nu vezi din timp când se termină asfaltul și dacă ai puțină viteză nu ai timp să frânezi ca să le eviți.

Nu mai zic nimic, decât rușine celor responsabili… măcar puteau să pună indicatoare cu drum periculos să știe lumea despre ce e vorba.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x