Fierăstrău electric cu lanț Grunman

Dacă stai la casă e imposibil să nu ai nevoie de un fierăstrău sau o drujbă. O alternativă la drujbele pe benzină sunt cele electrice care câștigă tot mai mult teren. Drujbele electrice sunt la fel de eficiente ca și cele pe benzină…un dezavantaj pe care îl văd eu este că nu o poți utiliza prea departe de casă deoarece trebuie conectată la o sursă de curent…doar cele mici am văzut că au acumulatori.

Eu am un fierăstrău electric Grunman cu șină de 35 cm, de vreo 2 ani și pot să zic că sunt foarte mulțumit de el. A tăiat foarte mule lemne de toate felurile fără nici o problemă. Lanțul nu se tocește atât timp cât are ulei însă în timp necesită ascuțire. Dar pentru cei care nu vor să se complice cu ascuțitul, pot achiziționa lanț nou…costă undeva la 37 de lei pentru modelul pe care îl am eu. Motorul are o putere de 2000W, destul de puternic să taie lemne groase. De asemenea acest fierăstrău este mult mai silențios decât drujba pe benzină… nivelul de zgomot este de de 112 dB. Lanțul se unge automat atât timp cât are ulei în compartimentul dedicat.

Eu am cumpărat aceste fierăstrău de la Dedeman, tot acolo se găsesc și diverse componente pentru el, cum ar fi lanț, șină, protecție lanț, dar și ulei pentru motoare în 4 timpi. În concluzia nu pot decât să vă recomand tuturor acest fierăstrău electric Grunman, atât modelul pe care îl am eu cât și pe celelalte modele mai mari. Din punctul meu de vedere își face foarte bine treaba și este fiabil.

Ce ziceți sunt aceste fierăstraie electrice o alternativă bună la drujbele pe benzină?

2.7 3 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x