Fenomenele meteo extreme

După cum vedem, omenirea se confruntă tot mai des cu fel de fel de fenomene meteo extreme, furtuni,tornade,secete, inundații,incendii…etc.

În România încet, încet își fac apariția astfel de fenomene care acum par extreme, însă sunt de părere că în câțiva ani acestea vor fi ceva normal. Evident aceste fenomene iau naștere în urma modificărilor climatice și cea mai mare parte din vină o avem noi oamenii, care contribuim negativ.

Dacă poluarea mediului nu a interesat pe nimeni până de curând, acum mai toți încearcă prin fel de fel de metode să reducă sau să mențină gradul cât mai scăzut…unii reușesc, alții nu.

Cum spuneam mai sus nici România nu este ocolită de fenomene cum ar fi secete,inundații și mai nou în zonele de câmpie și tornade și asta este doar începutul, clima se schimbă de la an la an și nu în bine.

Totuși nu este târziu să luăm măsuri și să schimbăm ceva și aici vorbim de mașini mai puțin poluante,industria sa folosească energii nepoluante, sa acordăm o mai mare atenție deșeurilor și etc…altfel peste tot în lume ne vom confrunta cu fenomene meteo devastatoare…momentan ne îndreptăm într-o direcție greșită și nici nu prea ne pasă.

Dar de ce să îi intereseze pe oamenii din ziua de astăzi ce va fi peste 100 sau 300 de ani pe Pământ…evident asta nu e o problemă la care să ne gândim prea des însă prin acțiunile noastre putem pastra planeta măcar aproape de starea actuală.

În România clima a fost cel mai mult schimbată din cauza defrișărilor ilegale care încă sunt la ordinea zilei și vor fi mult timp de acum încolo. La schimbarea climei mai contribuie și poluarea din industrie, deșeurile, dar și automobilele vechi, că doar aveam cel mai bătrân parc auto.

Eu așa cred că peste câțiva ani fenomenele extreme în România vor fi ceva normal ca și prin alte state, însă vor avea de suferit generațiile care vor fi atunci.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x