Faza scurtă obligatorie pe toate drumurile publice

Tot am auzit zilele acestea că au modificat Codul Rutier, sau urmează să îl modifice pe viitor. Ulterior modificărilor, șoferii au obligația de a folosi luminile de întâlnire pe timp de zi pe toate drumurile publice…momentan nu am văzut nimic care să mă lămurească cu privire la acest aspect…doar știri care nu spun nimic concret.

Nu știu nici care ar fi motivul clar pentru care șoferii trebuie să folosească faza scurtă pe timpul zilei. Cică ar reduce riscul de accidente însă nu prea văd logica. În momentul de față eu știu că trebuie să utilizăm luminile de întâlnire sau pe cele de zi pe drumurile naționale europene, pe drumurile expres și pe autostrăzi…dar din câte am înțeles a fost votată modificarea în plenul Camerei Deputaților pe la sfârșitul lunii mai…modificare care îi va obliga pe șoferii să folosească luminile de întâlnire pe toate drumurile publice….de când nu este clar sau cel puțin eu nu am găsit nici o informație…nici măcar în Codul Rutier.

În cazul în care șoferii vor fi prinși că circulă pe drumurile publice fără luminile de întâlnire sau cele de zi vor fi amendați și pe lângă asta li se vor aplica și 2 puncte de penalizare. Oricum nu trebuie să vă faceți griji pentru că majoritatea mașinilor au farurile automate.

Deci până la urmă cât de benefică este aprinderea fazei scurte pe timp de zi l, că tot nu sunt lămurit ? Eu fiind șofer nu mă deranjează absolut deloc pe timp de zi mașinile care au farurile stinse.

Practic cu ce ajută faza scurtă pe timp de zi? Înțeleg când plouă, iarna, spre înserat…dar în timpul zile nu văd sensul? …cică conform experților dacă o mașină are faza scurtă aprinsă ziua este observată cu 3 secunde mai repede de către ceilalți participanți la trafic… O fi adevărat?…eu unul le observ la fel chiar dacă au sau nu luminile aprinse pe timp de zi.

Ce părere aveți despre această modificare a Codului Rutier? Vi se pare util să circulați cu faza scurtă pe timp de zi ? Vă ajută cu ceva dacă ceilalți participanți la trafic au faza scurtă aprinsă?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x