Fațetele dentare

De câțiva ani văd că sunt la modă fațetele dentare, majoritatea oamenilor care își doresc dinți și zambet perfect apelează la ele. Pentru cei care nu știu ce sunt fațetele dentare o să vă explic în câteva rânduri. Fațetele dentare sunt niște foițe, realizate din ceramică, zirconiu sau compozit care se aplică pe fața vizibilă a dinților prin pilirea smalțului și lipirea fațetelor de dinți.

Tot ce trebuie să știe cei care aleg fațetele dentare este că alegerea este pe viață…adică nu mai poți renunța la ele. De asemenea este foarte important ca acestea să fie aplicate de către profesioniști. Dacă nu sunt lipite perfect există riscul să se adune resturi de mâncare sub ele și să inflameze dintele.

Am observat că unii nu prea sunt inspirați când aleg culoarea, majoritatea aleg acel alb imaculat care din start îți dă senzația că dinții nu sunt naturali, plus că nu arată bine deloc. Pe la mulți am văzut chestia asta și sincer mie nu îmi place. Sunt și persoane care aleg o culoare apropiată ca nuanță de dinții naturali… în cazul acesta nici nu se observă fațetele.

În altă ordine de idei trebuie să precizez că fațetele dentare nu sunt accesibile oricui, deoarece prețurile celor de înaltă calitate pornesc de undeva de la 2500 lei și pot ajunge și chiar depăși 4500 lei în funcție de materialul folosit. Deci e nevoie de ceva bani ca să atentezi la ele…pe lângă prețul fațetelor mai sunt și multe alte costuri implicate. Și trebuie să mai precizez că nu pot fi montate peste lucrări, implanturi, dinți deteriorați sau nu se pot monta dacă persoana are dinți lipsă…toți dinții trebuie să fie perfect sănătoși fără nici un fel de afecțiuni.

Am ajuns la concluzia că prețul unei fațete este cam aceleași cu cel al unui implant dentar. Totuși eu prefer să am dinții naturali. Aceștia îngrijiți corespunzător au viață lungă, însă chiar dacă se deteriorează în timp există și alte tratamente mai puțin costisitoare decât fațetele sau implanturile.

Stau și mă întreb de ce oamenii aleg ca și culoare acel alb imaculat care se vede destul de ciudat?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x