Fairphone 5 disponibil în România

Cred că toată lumea a auzit de telefoanele ecologice Fairphone. La doi ani de la lansarea lui Fairphone 4, producătorul olandez anunță un nou telefon și anume Fairphone 5. Telefonul cică va fi mult mai prietenos cu mediul, însă în același timp va avea mai multe piese înlocuibile de către utilizatori. Adică utilizatorii vor putea schimba, bateria, camerele, portul USB…s.a.m.d. Practic prin schimbarea anumitor componente, oamenii nu mai sunt nevoiți să înlocuiască întregul dispozitiv la o anumită perioadă de timp.

Fairphone 5 va fi primul telefon din serie care va trece de la tehnologia LCD la OLED. Ecranul va fi de 6,46 inchi Full HD+ cu o rată de refersh de 90 Hz. Camerele trei la număr vor face poze de calitate la rezoluții mai mari de 50 megapixeli. Bateria este de 4200 mAh și va suporta încărcare la 33 W. Încărcarea până la 50% se fa face în 30 de minute. Memoria RAM va fi de 8GB, iar stocarea de 256 GB plus suport pentru microSD de până la 2TB. Chipsetul octa-core va fi un Qualcomm QCM6490, iar sistemul de operare Android 13.

Fairphone 5 va beneficia de până la 10 ani de actualizări ale sistemului de operare și suport software pe partea de actualizări de securitate, lucru care îl propulsează peste toți producătorii de telefoane mobile la acest capitol.

Va fi disponibil în Europa începând cu data de 14 septembrie la prețul de 699 de euro. Un preț justificat având în vedere promisiunile producătorului și facilitățile pe care le au utilizatorii.

Fairphone 5 se poate comanda de pe site-ul oficial, de asemenea tot acolo puteți găsi mai multe detalii despre acest produs.

Ce părere aveți despre această abordare a producătorului olandez de a realiza telefoane mobile modulare?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x