Extinderea semnalului Wi-Fi

În ultimii ani cam toți operatorii de telefonie și internet, instalează oamenilor routere Wi-Fi, ceea ce este unu lucru bun, deoarece se pot conecta mai multe dispozitive. Singura problemă pe care o văd eu este că aceste routere au aria de acoperire destul de mică. Știți momentul ăla când vreți să vă uitați la ceva pe telefon și vă deplasați în afara ariei de acoperire…poc!… lipsă conexiune la internet…ce vă vine primul lucru în minte?… evident să aruncați router-ul pe geam.

Dar pentru a evita astfel de situații neplăcute există tot felul de extendere, care se utilizează foarte simplu, scopul lor fiind acela de a extinde semnul Wi-Fi. Și eu am acasă un extender de la Tenda, de vreo 4 ani și încă își face treaba perfect…a costat parcă 80-90 de lei, dar își merită fiecare bănuț.

Unii montează mai multe routere, sau le schimbă cu altele mai performante însă este puțin mai complicat cu configurarea, dar sunt și mai costisitoare. Cu ajutorul unui extender ai conexiune Wi-Fi în toată casa și asta doar cu câteva clickuri. Aceste extendere sunt în funcție de nevoile fiecărui, adică și ele au o anumită arie de acoperire, viteză maximă suportată, dar și un număr limitat de dispozitive care se pot conecta în același timp… însă bănuiesc că la o familie nu vor fi mai mult de 3-6 dispozitive conectate permanent. De asemenea extenderele mai nou au și aplicații pentru Android și iOS, astfel sunt și mai ușor de configurat și administrat.

Eu asta o văd cea mai ieftină soluție prin care se poate extinde semnalul Wi-Fi…voi ce alte soluții utilizați pentru extinderea semnalului Wi-Fi?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x