Experiența cu Nokia

Nu vreau să fac o reclamă proastă produselor Nokia, dar am avut o experiență neplăcută cu un produs de-al lor mai exact un Nokia G10 pe care sincer l-am cumpărat pentru o utilizare normală și pentru bateria mare care promite 3 zile de autonomie și chiar așa este.

Toate frumoase l-am achiziționat de la Vodafone la un preț decent cam 700 lei, sincer vroiam sa vad cum sunt telefoanele cu Android de la Nokia… înainte am avut doar cu Windows Phone și înafara că erau foarte limitate la capitolul aplicații nu prea am avut ce să le reproșez acestor produse.

Dar să revin la Nokia G10, telefonul se mișca surprinzător de bine chiar și pe jocuri dar nu te poți aștepta la cine știe ce de la un telefon de 700 lei …dar își făcea treaba. L-am utilizat cam 1 lună iar din senin a apărut o eroare în soft, mai exact un black screen care afișa un mesaj cum că telefonul are un fișier corupt, evident necesita restart altfel nu era funcțional.

M-am documentat pe diferite site-uri de profil și surpriza a fost sa aflu că eroarea este comună modelelor Nokia chiar și modele de top au această eroare dar și telefoanele de la Motorola au această problemă. Pe site-urile de profil singura rezolvare ar fi fost revenirea la setările din fabrică dar nu a funcționat, așa că l-am dus la garanție. I-a fost schimbată bateria prima dată și o resetare din fabrică dar fără succes.

A doua oară a fost schimbată placa de bază, dar nu a fost montat display-ul corect așa că a mai fost necesară o intrare în service. M-au ținut 1 lună după, au decis să îmi restituie suma dar cu condiția să cumpăr alt telefon din magazin.

Din august am folosit acest Nokia G10 doar 1 lună și abia în Decembrie am reușit să scap de el…am mai platit o diferență de bani și am achiziționat un Xiaomi Redmi 10 care se mișcă chiar foarte bine, până acum nu am avut nici un fel de problemă cu el.

Cum spuneam nu vreau să fac o reclamă proastă celor de la Nokia dar totuși am rămas dezamăgit și cu siguranță nu voi mai cumpăra produse de la acest producător.

Ca și sfat când cumpărați un telefon nu aruncați factura, cutia și accesoriile, în cazul în care are o problemă nu o să îl schimbe dacă nu aveți toate accesoriile.

În altă ordine de idei trebuie să fiți atenți să nu vă păcălească cei de la garanție, in mod normal produsul dacă intră de 3 ori în service sunt obligați să îl schimbe, dar dacă îi schimbă placa de bază automat se schimbă IMEI-ul și când o să îl duceți la garanție se va considera prima intrare. La mine au schimbat placa de bază a doua oară iar când l-am dus a 3 a oară au spus că de fapt e prima oară că se ia după IMEI.

Pe fișa de service am insistat să precizeze că telefonul este a 3 a oară în service, altfel nici vorbă să îl schimbe, poate doar cu ceva plângere la OPC care probabil mai dura încă câteva luni.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x