Evoluția acvariului

Prin februarie anul acesta, începusem cu pași timizi să îmi fac un acvariu, știam de la bun început în ce mă bag și că odată ce voi începe nu mai pot da înapoi. În cele ce urmează vreau să vă arăt cum a evoluat acest proiect în jumătate de an de la start. Încă de la început trebuie să spun că sunt mulțumit de felul în care arată, zic eu că am făcut o treabă bună. Acest proiect l-am pornit din pasiunea mea pentru pești și pentru plantele acvatice, pasiune care este destul de costisitoare și va fi și pe viitor atât timp cât prețurile vor crește.

Acvaristica este un domeniu destul de complex și necesită o atenție mai specială în comparație cu alte animale de companie. Mulți încep aceste hobby însă puțin ajung să îl ducă la un alt nivel deoarece pe parcurs apar tot felul de probleme , boli ale peștilor, ale plantelor, deficiențe de nutrienți și etc.

Per ansamblu acvaristica este un hobby frumos, interesant dar destul de greoi. Pe lângă toate echipamentele necesare, mai este nevoie și de cunoștințe, adică de o documentare amplă înainte de începe orice acțiune…condiții necesare pentru viețuitoare, plante, compatibilitate între specii, tratamente pentru eventuale boli, asigurarea habitatului și etc lista poate continua la nesfârșit.

Pe la jumătatea lunii februarie, în primele zile când am început cam așa arata acvariul:

Prin martie deja se văd schimbări destul de mari.

În iunie deja evoluția este și mai vizibilă, iar acvariul începe să prindă aspectul mult dorit.

Și acum arată ca în imaginea de mai jos, plantele mult mai evoluate, dar și numărul viețuitoarelor este mai mare.

Dar pentru a arăta așa am fost nevoit să investesc o sumă considerabilă de bani în el și multă muncă în spate, dar ce mai contează atât timp cât pentru mine este relaxant să privesc zilnic acest mic ecosistem pe care eu l-am organizat și pe care îl ajut sa evolueze. În concluzie acvaristica pentru mine este un hobby pe care îmi face plăcere să îl practic, de asemenea îmi place să îi ajut și pe alții care vor să se îndrepte spre acest hobby.

Cum vi se pare evoluția?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x