Euroins intră în insolvență

Dacă în 2021 City Insurance a intrat în faliment iar prețurile asigurărilor RCA au fost majorate destul de mult din punctul meu de vedere, iată că acum și Euroins se îndreaptă în aceeași direcție. Astăzi cei de la ASF (Autoritatea de Supraveghere Fiscală) au luat decizia ca Euroins să intre în insolvență, lansând bineînțeles o gaură în buget de 400 de milioane de euro. Este a patra companie de asigurări care intră în faliment în ultimii 8 ani. În 2015 a intrat în faliment Astra, în 2016 Carpatica iar în 2021 City Insurance cum am spus și mai sus.

Polițele RCA de la Euroins vor mai fi valabile 90 de zile de la declararea falimentului. Toți cei asigurați vor fi despăgubiți de Fondul de Garantare a Asiguraților în cazul unui accident. Totuși trebuie precizat că în cazul falimentului unei companii de asigurări, clienții pot denunța oricând polița și pot încheia una nouă la alt asigurator.

Deși cei din guvern vorbesc de plafonarea prețurilor la asigurările RCA sunt convins că acestea vor crește cu câteva procente dacă Euroins va intra în faliment…de ieftiniri nici nu are sens să discutăm. Eu până acum am avut asigurările RCA la Allianz Țiriac și Asirom…aceste două companii mi se par cele mai serioase de pe piață.

Voi unde aveți încheiată polița RCA? Dacă Euroins va intra în faliment ce asigurator o să alegeți? Credeți că dacă Euroins va intra în faliment vor crește automat și prețurile asigurărilor RCA?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x