Este legal gardul electric?

Multă lume își pune întrebarea dacă montarea unui gard electric este legală. Răspunsul la această întrebare este unul pozitiv…da, gardurile electrice sunt legale în România atât timp cât sunt respectate câteva reguli. Tot în acest articol o să aflați și ce gard am ales eu să folosesc.

În primul rând sunt legale gardurile electrice omologate, cumpărate din diferite magazine de profil. În schimb sunt interzise improvizațiile deoarece pot pune viața celor din jur în pericol. De asemenea cei care montează astfel de garduri au obligația să monteze panouri de semnalizare din 100 în 100 de metri. În același timp aceste garduri nu se pot monta la mai puțin 2 metri distanță între ele și nici în locuri mlăștinoase, deoarece pot provoca accidente.

La ce sunt bune gardurile electrice? Acestea protejează anumite perimetre de vizitatori nepoftiți cum ar fi animalele sălbatice, hoți, …s.a.m.d. se pot monta pe terenuri, la ferme dar și acasă.

Eu mi-am pus gard electric ca să apăr locuința de urși. Aceștia sunt tot mai prezenți în zonă și fac tot mai multe pagube prin gospodăriile oamenilor. Ca și model de gard am ales unul se la Fermag.

Evident pe lângă transformatorul de mai sus , mai este nevoie de fir, de izolatori și de conectori pentru fir. La final este nevoie și de avertizări care trebuie montate din 100 în 100 de metri, mai ales dacă gardul este montat undeva unde oricine îl poate atinge accidental.

Toată investiția m-a ajuns undeva la 1200 lei . Pe lângă cele necesare am mai cumpărat și un tester pentru fir. Practic poți vedea ce tensiune are și dacă funcționează. Eu unul sunt mulțumit de acest produs, își face treaba…nu poți atinge gardul, deoarece curentează destul de tare. Generatorul poate fi conectat atât la rețeaua electrică cât și la o baterie auto cu panou solar.

În concluzie gardurile electrice te pot scuti de multe cheltuieli, iar dacă sunt întreținute au o durată de viață considerabilă. Totuși va recomand să utilizați doar echipamente omologate. În cazul în care recurgeți la improvizații și are loc un incident soldat cu victime puteți ajunge la închisoare.

Dacă sunteți interesați de un astfel de accesoriu puteți accesa site-ul www.fermag.ro. eu toate accesoriile le am de la această firmă.

Ce părere aveți despre gardurile electrice? Merită investiția?

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x