eSIM o nouă tehnologie

Tehnologia eSIM permite utilizarea a două cartele chiar dacă telefonul nu este dual SIM, după părerea mea este o opțiune foarte utilă deoarece nu toți avem telefoane dual SIM.

Pentru a utiliza această opțiune trebuie să fie telefonul compatibil, dar cel mai sigur vă adresați operatorului de telefonie pe care îl utilizați, aceasta din urmă va va spune exact pașii pe care trebuie să îi urmați că să activați eSIM, evident informațiile le găsiți și online nu trebuie să vă deplasați in punctele de lucru.

Chestia interesantă este că această opțiune este compatibilă și cu dispozitivele Apple deci puteți avea un iPhone dual SIM fără prea mari bătăi de cap, dar și în cazul Apple telefonul trebuie sa fie compatibil cu această opțiune. Momentan știu că Vodafone și Orange oferă suport pentru eSIM doar pentru abonamente, dar dacă aveți alt operator vă puteți interesa.

Practic eSIM este capabil să stocheze mai multe profile SIM sau planuri tarifare de la mai multi operatori fără să necesite o cartelă SIM fizică. Cum spuneam mai sus că sa activați această opțiune telefonul trebuie să fie dotat cu chip eSIM altfel nu aveți cum să utilizați funcția.

Nu este exclus ca pe viitor să dispară cartelele SIM, iar toate telefoanele sa fie doatate cu eSIM, probabil vor fi și costuri de producție mai mici, plus că nu vom mai avea grija cartelelor care în timp se deteriorează.

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x