Efectele tehnologie asupra generațiilor

Acesta este un subiect foarte sensibil, deoarece are efecte vizibile asupra generațiilor și nu unele tocmai bune. În ultimii ani tehnologia a avansat pe toate planurile, însă această avansare ne afectează direct.

Generațiile tinere sunt cel mai afectate de acest fenomen care ia tot mai mult amploare, tehnologia intră în viețile copiilor încă de la vârste fragede, iar acest lucru îi marchează pentru tot restul vieții.

Chiar dacă pare inofensivă, este doar o aparență înșelătoare care adâncește pe zi ce trece oamenii în lumea lor. Tehnologia are și părțile ei bune, ne face viața mai ușoară, iar cu ajutorul ei evoluăm ca specie însă ne schimbă obiceiurile, ne schimbă ca societate.

Asupra generațiilor tinere și viitoare, tehnologia are efecte mai mult negative decât benefice , statul non-stop în fața monitoarelor sau a ecranelor nu ne face bine, nu mai socializăm, nu ne mai bucurăm de viața care este așa frumoasă, nu mai dăm importanță timpului care trece tot mai rapid pe lângă noi, ne îmbolnăvește psihic și fizic, ne schimbă mentalitatea.

Mă uit la copii care practic nu mai au copilărie, nu se mai joacă decât pe telefoane și computere, nu se mai bucură de nimic, iar când ajung în perioada maturității au dificultăți majore când vine vorba de adaptarea la viața de zi cu zi. Cu cât timpul este petrecut mai mult în mediul virtual cu atât dificultăți de acomodare în viața reală sunt mai mari și mai greu de depășit.

Mai pe scurt tehnologia provocă dependență, care este greu de vindecat și care ne macină zi de zi din punct de vedere mental, devenim ușor,ușor roboți fără sentimente și fără obiceiurile de altădată. Chiar dacă este necesară tehnologia, trebuie să îi vedem și părțile ei negative care se răzvrătesc asupra oamenilor.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x