Efectele băuturilor energizante

În ultima vreme au apărut pe piață tot felul de băuturi energizante cu diferite arome, îmbuteliate în recipiente care atrag privirea oricui, totuși nu sunt și sănătoase. Cu toate astea sunt consumate la scară largă și nu știu de ce am impresia că dau și dependență. Consumul de energizante pot duce la tulburări de somn, stări de greață, dureri în piept, dureri de stomac, amețeală…dar pot duce și la complicații mai servere de exemplu boli ale inimii, pot crea probleme cu tensiunea arterială, convulsii și chiar moarte subită în caz de abuz.

Sursa foto: apc-romania.ro

Și eu uneori mai beau câte un energizant de la Redbull sau Burn, acestea două sunt preferatele mele și cred că sunt și cele mai bune de pe piață. Le consum doar ocazional, însă chiar și așa am observat că am tulburări ale somnului. Acum vreo 10 ani, am avut o perioadă când am consumat energizante mai des fără un motiv întemeiat, pur și simplu îmi plăceau la gust. Însă este adevărat că dacă sunt consumate periodic, te afectează și îți crează stări de rău…dureri de stomac, de cap, amețeli…când am observat aceste efecte m-am oprit din a consuma.

De asemenea aceste băuturi energizante devin și mai periculoase dacă sunt consumate împreună cu alcool,cafea sau țigări. Mulți le consumă în speranța că le va da energie, însă în realitate ele nu fac lucrul ăsta, din contră te obosesc și mai tare. Sunt plăcute la gust însă trebuie consumate ocazional și nu în cantități mari… O doză de 250 ml este suficientă chiar dacă sunt firme care îmbuteliază aceste băuturi și la 0,5 sau 1 litru.

Voi ce părere aveți despre aceste băuturi energizante? Ați observat efectele lor asupra organismului când le-ați consumat?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x