Echinocțiul de primăvară și trecerea la ora de vară

Astăzi 20 martie va avea loc echinocțiul de primăvară, acest moment marchează sosire primăverii astronomice în emisfera nordică iar în cea sudică tot astăzi începe toamna astronomică. În această zi în care are loc echinocțiul se spune că ziua este egală cu noaptea…adică orele de lumină sunt egale cu cele de întuneric pe tot globul.

Acest eveniment este marcat și de trecerea la ora de vară , care se va schimba la câteva zile după echinocțiu, în acest an pe data de 26 martie. Practic pe data de 26 martie ora 3 devine ora 4 și invers pe data de 29 octombrie când se va trece la ora de iarnă. Introducerea orei de vară are ca scop creșterea numărului orelor de lumină naturală de care pot beneficia oamenii.

Se discuta încă de prin 2018 să se renunțe la schimbarea orei însă nu s-a ajuns încă la nici un rezultat clar. România face parte dintr-un cerc de 76 de țări care respectă această schimbare de oră. Din câte am înțeles au început din nou dezbaterea pe tema renunțării la ora de vară însă multe țări nu sunt de acord deoarece susțin că trecerea la ora de vară este benefică.

Unii oameni susțin că sunt afectați de aceste schimbări, au tulburări ale somnului, ale sistemului imunitar , stări de anxietate, depresii sau probleme cardiovasculare. Eu unul nu simt nici o diferență când se trece la ora de vară sau de iarnă. Nu mă afectează în nici un fel și de asemenea eu nu doresc sa se renunțe la acest obicei.

Pe voi vă afectează trecerea la ora de vară sau de iarnă? Doriți să se renunțe la această schimbare?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x