Diferențele dintre 4G și 5G

Mulți vor spune că aparent nu este nici o diferență, sau nu e o diferență sesizabilă între tehnologia 4G și 5G, drept urmare acest serviciu este considerat inutil. însă în realitate lucrurile stau puțin altfel, dacă rețelele 4G folosesc frecvențe radio sub 6 GHz , rețelele 5G folosesc frecvențe radio cuprinse între 30 și 300 GHz, asta îi permite să atingă viteze de până la 50 Gbps, plus o stabilitate a conexiunii mult mai bună.

Din ce am experimentat eu, diferențele între cele două rețele sunt de la cer la pământ, adică dacă pe rețeaua 4G ai de așteptat când descarci anumite pachete…când ai o conexiune 5G lucrurile se schimbă, pachetele se descarcă instant plus că și experiența este una mai plăcută deoarece conexiunea este mult mai stabilă.

Ca și un dezavantaj pe care îl văd eu este consumul de energie, când telefonul este conectat permanent la o rețea 5G bateria se va descărca mai repede decât de obicei. De asemenea ca și sfat, dacă locuiți într-o zonă unde este semnal slab 5G sau instabil, puteți modifica din telefon de la Setări/ Cartele SIM și rețele mobile / Tipul de rețea preferat…acolo bifați rețeaua 4G sau LTE. Astfel telefonul nu va mai caută rețelele 5G din zonă și nici nu se va mai conecta la ele, iar asta va reduce considerabil consumul de energie.

Per total experiența cu rețeaua 5G este una plăcută, evident vitezele în această rețea variază și în funcție de specificațiile telefonul , nu doar de semnal. Cu cât telefonul poate utiliza frecvențe radio mai mari cu atât vitezele la internet vor fi mai mari. Eu zic că este utilă rețeaua 5G, păcat că nu are acoperire prea mare în România.

Voi ce părere aveți ? Utilizați rețeaua 5G ?

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x